/ВИДЕО/ Най-старият хотел в света е на повече от 1300 години

/ВИДЕО/ Най-старият хотел в света е на повече от 1300 години - картинка 1

Създаден е през 705 г. и от тогава е семейна собственост

Хотел "Nishiyama Onsen Keiunkan" в Киото в Япония е най-старият хотел в света. Той е на повече от 1300 години. Съществува от 705-а година и е семейна собственост. Управлява се от 52 поколения от една фамилия, предава economic.bg

Хотелът е признат като най-старата действаща странноприемница от рекордите на Гинес през 2011 г. Най-интересното е, че семейството продължава да развива и поддържа наследството си. Днешните шефове се стараят да разширяват пространството, да го модернизират - включително с нови бани, които изпомпват над хиляда литра гореща минерална вода на минута.

Хотелът е с четири звезди, но това не означава, че всички модерни удобства съществуват.В хотела гостите нямат достъп до интернет. Така почиващите могат да се насладят на спокойствието и красотата на природата.Храната също е вкусна. Гостите могат да похапват висококачествено говеждо месо, местно производство.

За още по-добрата почивка, природата предлага горещи извори с красиви гледки към планини.Хотелът е създаден през 8 век от Фудживара Махито, син на помощник на 38-ия император на Япония.През вековете е бил домакин на самураи, политици и известни личности.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове