Най-умните холивудски звезди

Най-умните холивудски звезди - картинка 1

От Синди Кроуфорд до Дейвид Духовни, HB Style предлага да се запознаем с едни от най-умните холивудски звезди

Някои знаменитости, още преди да покорят Холивуд са учили в престижни колежи, университети и са заемали високи длъжности в големи компании.

От Синди Кроуфорд до Дейвид Духовни, HB Style предлага да се запознаем с едни от най-умните холивудски звезди, които могат да се похвалят с дипломи от престижни университети и високи научни степени.

Ема Уотсън

Паралелно със снимките на „Хари Потър“, актрисата изучава английска литуратура в Университета в Браун. През 2014 г. тя получи степен бакалавър. Освен това посещава курсове в Оксфордския университет. Уотсът в момента е посланик на добра воля на ООН.

Синди Кроуфорд

Топ моделът е учила във Факултета по химично инженерство в Северозападния университет и дори е получавала стипендия за висока успеваемост. Заради кариерата си изоставя ученето.

Джон Леджънд

След училище на Леджънт му предлагат стипендия в няколко престижни университета, включително Харвард. Той избира университета в Пенсилвания. Бъдещият музикант изучавал английски език и афроамериканска литература.

След института работил в консултантска компания Boston Consulting Group – една от най-добрите в света.

Натали Портман

Актрисата завършва Факултета по психология в Харвард. Обучавала се е в Еврейския университет в Йерусалим. Портман владее 6 езика и научните й работи няколко пъти са публикувани в профилирани издания.

Лиса Кудроу

Кудроу е получила своята степен бакалавър по биология от Колежа Васар. След завършването започнала работа при баща си – известен лекар. Тя работила активно върху изследвания на мозъка и природата на главоболието.

Едуард Нортън

Два пъти е номиниран за Оскър. Изучавал е история в Йейл и е участвал в театрални постановки. След завършването работил в голяма агенция за недвижими имоти - Enterprise Foundation в Япония.

Дейвид Духовни

Актьорът получава своята бакалавърска степен по английска литература в университета Пристън. След това учи магистратура в Йейл. Да продължи своето обучение му попречва участие в рекламен клип. Така актьорската му кариера стреглаво тръгва нагоре.

Кейт Бекинсейл

Бъдещата звезда посещава колеж към Оксфордския университет, където изучавала езици. До началото на своята актьорска кариера Кейт вече владее френски, руски и немски.

Джоди Фостър

Фостър завършва средното си образование във френско училище в Лос Анджелис. Поради това свободно владее френски език. След това учи в Йейл. Завършва литература с отличие.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове