Най-ужасяващите места в Русия /ВИДЕО/

Най-ужасяващите места в Русия /ВИДЕО/ - картинка 1

На територията на необятната страна има много места, от които ще ви побият тръпки

Някога изпълнени с живот, днес те са призрачни и зловещи. На територията на необятна Русия има най-много подобни места. Вижте най-известните сред тях...

Атомният морски фар Анива

Построен с огромен труд през 1939 г. по проект на японеца Миура Синобу на о-в Сахалин. В началото на 90-те е преоборудван да работи с атомна енергия, но скоро след това е изоставен, тъй като поддръжката му струвала много скъпо. Сега привлича само авантюристи и крадци на желязо.

Източник: Vbox7.com

8-ми цех на завода "Дагдизел"

Построен насред Каспийско море този цех е бил за "Сглобяване и тестване на свръхмощни оръжия". Съоръжението трябвало да бъде строго секретно и напълно недостъпно за чуждите разузнавателни служби. Цехът е закрит през 1966 г. От тогава стои като старо ръждиво чудовище в морето.

Родилният дом в град Покров

Някои болници изглеждат зловещи и когато функционират, а след като бъдат изоставени се превръщат в мрачни, призрачни места. Тази сграда в град Покров е построена в края на XIX век за болница.  А до 2009 г. е функционирала като родилен дом, поне по документи. Изоставена е окончателно през 2012 г.

База за подводници "Павловское"

Огромното подземно съоръжение трябвало да скрива руските атомни подводници от американските разузнавателни самолети. Строежът му започнал през 1977 г. Било предвидено базата да функционира напълно автономно при ядрена война. Строителството било почти завършено, когато базата е напълно изоставена. И до момента не е ясна причината за това решение на руските власти.

Източник: Vbox7.com

Военната база "Финвал"

През 60-те години на XX век в залива Финвал на п-ов Камчатка, започва строежа на малко военно градче, ракетна и подводничарска база. Днес призрачния град е необитаем.

Диамантената шахта "Мир"

До 2009-та е една от най-големите открити диамантени мини. Шахтата е  525 м. дълбока и с диаметър 1.2 км. Тя е изоставена, но добивът в района продължава. Градчето Мирний е на метри от ръба на тази бездна. 

Град Кадикчан

Този изоставен град се намира далеч на изток сред сибирската пустош. Възниква като концлагер от системата ГУЛАГ, после става миньорско селище с население  10 хил. души. Днес е сив призрачен град в пустошта.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове