Най-вредните ежедневни навици

Най-вредните ежедневни навици - картинка 1

Специалисти съставиха своеобразен „черен списък” на вредните ежедневни лични навици

Специалисти съставиха своеобразен „черен списък” на вредните ежедневни лични навици, масово споделяни от повечето хора по света, пише Мениджър Нюз. Ще се изненадате да откриете, че и вие сте сред тях. Ето какво включва този списък:

1. Миенето на зъби веднага след закуска

Опасно е, защото води до изтъняване на зъбния емайл, особено след консумиране на сурови плодове и зеленчуци. Стоматолозите съветват зъбите да се почистват около 40 минути след хранене, за да може калцият, съдържащ се в слюнката, да се включи в процеса на възстановяване на зъбите. Веднага след хранене е препоръчително само изплакване на устата.

2. Отварянето на прозорци

В градските помещения отварянето на прозорци с идеята да освежим въздуха по-скоро ни върши мечешка услуга, защото проникват вредните изгорели автомобилни газове, които могат да предизвикат най-малкото главоболие. В зони с изявен градски смог е по-добре да се разчита на климатици с еко филтри.

3. Притоплянето на храна в микровълнова фурна в пластмасов съд

Фталатите - химикали, използвани за омекотяване на пластмасите – могат да попаднат в храната при нагряване. А те са отговорни за редица здравни проблеми, които тровят организма, включително, могат да провокират хормонални разстройства. Медиците препоръчват притоплянето на храна да става само в огнеупорни стъклени съдове.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове