Най-зловещите места по света

Най-зловещите места по света - картинка 1

Нека да ви разведем из места, на които човешки крак не смее да стъпи

Катакомбите на Париж, Франция

Катакомбите представляват виещи се коридори около 300км, чиито стени са покрити с човешки кости и черепи. Малка част от тези катакомби са отворени за туристи. Там има също и груби графити, написани по време на френската революция, свързани с краля и благородниците.

Самите катакомби датират от римската ера, но през 1785г., когато гробището на Париж било препълнено вече, хората намерили алтернативно решение. През нощта изравяли гробовете и пренасяли костите в катакомбите, като изпълнявали определен ритуал. До 1814г. катакомбите били запълнени. Когато минавате по коридорите на катакомбите хладния въздух ви смразява още повече. Неслучайно парижките катакомби присъстват в творбите на творци като Виктор Юго и Ан Райс.Лагуна Трук - Микронезия

Лагуната Трук е разположена във вулканична долина в Микронезия, която е част от Каролинските острови. Намира се на около 5200км от Хавай. Тук ще се сблъскате с призраците на миналото. Днес това място е истински дълбоководен водолазен рай, в който имате възможност да разгледате, потопените през Втората Световна война, повече от 60 военни кораба и самолетоносачи.

Повечето от екипажите им са загинали, при потапянето им. Докато плувате ще се сблъскате с части от противогази, чаши за саке или останки от човешки тела. Корабите корозират много бързо и повечето от тях са се превърнали в коралови рифове. Лагуната Трук е истинско доказателство за разрушителната и опустошителна сила на войната.

Приютът „Мери Кинг“ - Единбург, Шотландия

Скрити под средновековния стар град на Единбург съществува плетеница от подземни улици. Именно там се намира и приютът „Мери Кинг“. Това е било мястото, където много хора са станали жертви на чумата през XVII век, и са намерили смъртта си там. Докато се разхождате може да почувствате леко подръпване на ръка или крак от сила, която не виждате.Смята се, че това е Ани, малко момиченце, което е било изоставено от родителите си на Коледа през 1644г., когато разбрали, че детето е болно от смъртоносната болест.Историята разказва как през 1982г. приютът подновява своята дейност. Персоналът на няколко пъти забелязвал призрак на момиченце, свито в един тъмен ъгъл, плачещо за изгубената си играчка. Тогава те оставили кукла Барби на мястото, където се твърди, че Ани плачела и се криела. Вече почти всеки посетител на приюта оставя по една играчка за малкото момиченце.Къщата Уинчестър - Калифорния, САЩ

Мистериозната къща Уинчестър е колосална конструкция, построена на основата на суеверия. Легендите разказват за Сара Уинчестър, която наследила компания за оръжия. Гадател я предупредил, че ако не се премести от Кънектикът, всички призраци на убити с пушките Уинчестър хора, ще я преследват до края на живота й.

Трябвало също да построи къща, която така и не бива да завършва до смъртта си. Така и станало, Сара Уинчестър се преместила в Сан Хосе, Калифорния и цели 38 години не могла да довърши къщата си.Днес къщата притежава 160 стаи, но е обитавана именно от духа на Сара. Случвали с е странни неща – чували се стъпки, предмети се премествали сами, или мистериозно се затваряли и отваряли врати.

Блато Манчак - Луизиана, САЩ

Докато навлизате в блатото на светлината на факла, древните кипариси и испански мъх се надвесват злокобно над водата, и някъде там се чува далечен вой на сова. Именно това представлява блатото Манчак, нар. още призрачното блато. То се намира близо до Ню Орлиънс.Легенди разказват за проклятието на хвърлената в затвора вуду кралица, която предизвикала ураган през 1915г., който довел до изчезването на три селца, намиращи с на мястото на страховитото блато.Хората казват, че през нощта понякога на повърхността се показвали телата на загиналите селяни. Организират се нощни разходни с лодки в блатото Манчак, но имайте предвид, че природата не винаги е благосклонна. Пазете се от червените очи на алигаторите, които обитават местността.


Източник: woman.hotnews.bg

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове