Намериха спокоен пристан на Московски. Пращат го в Черноморската банка

Намериха спокоен пристан на Московски. Пращат го в Черноморската банка - картинка 1

ЧБТР е международна финансова институция на страните-участнички в Черноморското икономическо сътрудничество

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Ивайло Московски няма да остане безработен и вече му е намерена работа, пише OFFNews, позовавайки се на свои източници.

Отиващият си министър в три правителства на Бойко Борисов ще бъде овъзмезден за оставката като стане вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие.

За назначението е необходимо решение на Министерски съвет.

В момента постът се заема от Нина Ставрева (бивш началник кабинет на министъра на финансите по времето на кабинета "Станишев"). Тя бе назначена с 4-годишен мандат през 2014 г. Преди да стане това първоначално второто правителство на Бойко Борисов бе отменило назначението ѝ, а в оборот за апетитния пост, който върви и със сериозен фиш за заплата, се завъртя името на бившия шеф на БНБ Иван Искров.

"Управителят на БНБ трябва да си подаде оставката и съм далеч от мисълта да му се търси спокоен пристан", написа тогава Борисов на фейсбук профила си по повод спекулациите около името на Искров, в рамките на чийто мандат фалира КТБ.

Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) е международна финансова институция на страните-участнички в Черноморското икономическо сътрудничество (ЧИС). Основана е от Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна.

България е със статут на страна-учредителка на ЧБТР и активен акционер. Българското дялово участие в уставния капитал на Банката е в размер на 13.5% или 270 000 акции.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове