Народният фронт за освобождение на Палестина обвини МОСАД за убийството на издирвания палестинец

Труп в палестинското посолство в София предизвика буря от коментари и догадки

1/Палестинското външно министерство заяви, че започва разследване на убийството на Омар Зайед, който по-рано тази сутрин беше намерен мъртъв в двора на посолството на Държавата Палестина в София. Говорител на министерството осъди остро случая. В изявление, организацията Народен фронт за освобождение на Палестина обвини директно за убийството Мосад.

Според израелските медии става дума за убийство, като

Заейд е прострелян смъртоносно в "горната част на тялото".

Днес сутринта бе получен сигнал от дипломатически представител от посолството на държавата Палестина в България, за починал човек в резултат на упражнено насилие, на територията на посолството. На място е изпратен екип от прокурори и следователи, както и съдебни медици, съобщиха от прокуратурата.

В 09.40 часа, посланикът на Държавата Палестина е дал разрешение и предоставил достъп на разследващия екип до района на посолството за извършване на необходимите действия по разследването. В момента се извършва оглед на местопроизшествие. н

По последна информация починалият мъж е Омар Наиф Хасан Зайед, който живее в страната ни от 22 години, съобщава Нова телевизия. През декември 2015 година на българските власти е било отправено искане от Израел да предадат за доизлежаване на присъда доживотен затвор на Омар Наиф Хасан Зайед. Найеф е бил част от НФОП, и е осъден за убийството на израелски студент в Ерусалим през 1986, когато е бил на 22 години.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове