Наводнени българи благодариха на Борисов за земеделски помощи

Наводнени българи благодариха на Борисов за земеделски помощи - картинка 1

Фарсовият спектакъл този път бе в Хаджидимово

Фарсът в България и специално около джипа на Бойко Борисов не секва. Вчера премиерът посети наводненото поречие на Места. Но вместо проблеми, само радости се изсипаха на главата му. Край отнесен мост в Хаджидимово го чакаха стотина души, които се погрижиха срещата да премине в шеги и закачки. Дори се намери благодарна българка, която насред тинята и без връзка с наводнението благодари на Борисов за навременни земеделски помощи.

Очевидно всички бяха доволни, защото на видеото в социалните мрежи непрестанно се чуваше възбуден кикот край премиера. Също и аплодисменти. Само зам.регионалният министър Николай Нанков не бе чак в толково добро настроение, защото разхождащият се държавнически с ръце в джобовете премиер му подхвърляше конкретики. 

 

Всъщност, срещата на Борисов с хората приличаше на детска игра. Той им отчиташе какви благини се изсипват върху района, те пък си правеха устата за още. Борисов първо обеща на хората край себе си до събота порутеният мост да е готов. После ги пита дали ги устройва срока. След като Нанков дисциплинирано се съгласи с периода на ремонта, Борисов се провикна към стотитина души, строени на другия бряг на реката. Сленгът бе традиционният: 

"Добър ден. До събота следобед ше мое да се разходим. Днеска сме ви отпуснАли пари за болницата в Гоце Делчев, за улиците в Хаджидимово, така че да строите спокойно".

После дискусията край него премина някак на тема "стадиони". В суматохата човек поиска зала за гимназията в Хаджидимово. 

"Е нали в Гоце Делчев направИхме", отвърна премиерът.

Все пак се намери и жена, която запита няколко пъти защо по поречието на Места няма диги и габиони, след като от 2014 г. хората ги искат. Отговорът на Борисов бе вълнуващ: Места била като Дунав голяма сега, Струма, край която минал - огромна, природа, голям водосбор. Нанков...

"Ми щото правИхе улици, правИхме какво ли не, сега природата ни подсказа, че трябва и дигите да бъдат възстановени", съгласи все пак Борисов.

За подобни дребнотемия повече нямаше време. Друга жена взе думата и благодари на премиера, че предварително били извършвани плащания на животновъди, земеделци. Всяка къща била доволна, никога досега не се било случвало да се плаща предварително. 

"Както и за тютюна", присети се Борисов.

Жената продължи да изрежда триумфални ставки и увеличения. Тя беше сигурна, че всичко това трябва да се каже, защото човек не може да си криви душата.

Източник: Сега

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове