Не искаме нашите болни деца да умират заради държавата

Не искаме нашите болни деца да умират заради държавата - картинка 1

Не дай си боже, да имаш работа с Фонда

Ех, в каква държава живеем само…Нито пари има за пенсии, нито адекватни заплати за работщите, нито пари за болните деца… Протестираме, но май безсмислено. Но все пак се надяваме демонстрациите на хората да променят нещичко поне…

А, днес са наред родителите.

Те излизат на протест "Да спасим бебе Дилян" пред Фонда за лечение на деца в чужбина днес от 16 часа. 

Недоволството е срещу тромавата система на фонда, която бави лечението на деца в чужбина. Четиримесечният Дилян има тумор на гръбначния стълб, но заради бюрокрация все още не може да замине да се лекува, въпреки че парите за лечението му са събрани.

След всички вчерашни уволнения не можем да отречем една истина, която сме разбрали още много отдавна… Фондът е една ненужна институция, злоупотребяваща с болката на хората. И не само животът на малкия Делян зависи от безхаберието на институцията.

Има още десетки, ако не и стотици дечица, които всеки ден очакват да се излекуват.

Слушаме по медиите различни мнения за вчерашния скандал с уволнените от Фонда, сред които е и председателят. Някои политици и по-точно бившият министър на здравеопазването Таня Андреева) заявиха, че сигнал срещу Павел Александров е подаден още по време на управлението на Орешарски. И г-жа Андреева го уволнява. Обаче „лошият чичко“ и служебен министър на здравето Мирослав Ненков го връща на работа. Но ние много, много не вярваме на бившия министър Андреева, поради факта, че по нейно време се появиха редица корупционни схеми.

И след това Таня Андреева заявява, че проблемите на фонда са от минимум 10 години.

Ами, какво чакате тогава? Да падне тавана на лятното кино или да си отиде поредното българче заради ненаситността Ви за пари? Не е нужно да припомняме защо бяха арестувани вчера 8 души от Фонда. Но нека още веднъж го кажем: арестите бях извършени по подозрение за организирана престъпна група за корупция и длъжностни престъпления. Разследването се води от спецпрокуратурата.

Силно се надяваме компетентните институции поне този път да си свършат работата,

както трябва, защото се касае за живота на болни деца, за които всяка минута е от значение. И да се разбере има ли виновни, и ако има, то те да бъдат наказани според законите в България. Ако въобще има такива, защото вече се съмняваме.

И да се върнем на четиримесечното бебенце Делян, заради което се организира днешния протест.

Ето какво е мнението на организаторите му:

"Хиляди българи с общи усилия събрахме необходимите средства за лечение на малкия борец. Но препятствията не свършват! Нашите мили държавни институции, в лицето на "Фонд за лечение на деца в чужбина", подават непълно искане за оферта от болницата , където се очаква бебе Дилян да бъде приет. Последствията от това са неяснота, ново чакане, с продължителност брой седмици, незнайно колко, които 4-месечният Дилян не може да си позволи да загуби."

Не знаем кой е крив и кой прав. По медиите се твърди и тезата, че няма злоупотреби във Фонда и всичко е 6, а акцията е поръчкова. Едно е сигурно обаче, докато има тази бюрокрация в една важна институция, ще има и протести на родители, които просто искат да спасят децата си.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове