Не лъжете детето откъде идват бебетата

Не лъжете детето откъде идват бебетата - картинка 1

Според специалисти това е недопустимо

Учени, занимаващи се с детска психология, установиха, че е недопустимо на детето да се дава лъжлива информация за появата му на бял свят, пише vistanews.ru, цитиран от noviteroditeli.bg.

Ако бъдете уклончиви по време на подобен разговор, който е много сериозен за детето, впоследствие то може да ви възприеме като лъжци и да загуби доверието си у вас.

Въпроси за това как са се появили на света децата задават обикновено на възраст 3-4 години. Традиционния отговор от родителите като правило е историята за щъркела. А учените смятат това изначално за неправилно.
Въпросът за размножаването на човечеството за детето е винаги важен и актуален. А отговори на него може да получи от къде ли не – най-често от по-големите деца на площадката.

И когато данните от абсолютно достоверния източник – неговите родители, се окажат лъжливи, това ще бъде удар не само по неговата психика, но и по родителския престиж. Учените съветват на подобни въпроси да отговаряте с истината, но разбира се, в достъпни за възрастта му размери.

Например може да кажете, че то се е появило на бял свят, защото татко много обича мама (или обратното). При това по време на разговора трябва да се държите спокойно и уверено, като с възрастен. С течение на времето може и е необходимо да разширявате познанията му в тази област, но с такт и отчитайки възрастта му.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове