Не се чудете, стари дрехи дарете!

Не се чудете, стари дрехи дарете! - картинка 1

"Всеки се нуждае от помощта на друг човек" - Салустий

 Каква прекрасна идея!

Голямо количество контейнери за стари дрехи са накацали из София от началото на седмицата.

Гражданите на столицата ни могат да поставят в тях ненужни дрехи, чанти, колани и други полезни за човек текстилни продукти, като изискването е да бъдат почистени и добре пакетирани. Контейнерите са част от национална кампания, свързана с ефикасното събиране и оползотворяване на дрехи от населението.

Всеки човек може да помогне, стига да има желание.

Това е една от тези инициативи, които ни карат да се чувстваме полезенни, макар и с малко. С дрехите подходящи и годни за употреба, ще бъде създаден резерв в случай на бедствия.

Местата, на които могат да бъдат намерени, са: Мол България на бул. „България“ № 69, Български червен кръст – София на бул. „Джеймс Баучер“ № 76, Комплекс Симеоново на бул. „Симеоновско шосе“ № 110, 25-то ДКЦ и Френското Училище „Виктор Юго“ в кв. Младост 3 на ул. „Свето Преображение“ №.20, както и в супермаркети „Кауфланд“ на ул. „Хайделберг“ № 1, бул. „Асен Йорданов“ № 7, ул. „Проф. Др. Иван Странски“ № 20, ул. „Кукуряк“ № 3, ул. „Тодор Каблешков“ № 3., съобщи frognews.bg .

Началото на кампанията тръгва от Пловдив на 1-ви март, като количеството на събрани продукти е голямо, което показва, че извършването на добри дела не е далечно на хората. През май месец ще бъдат монтирани и следващите 25 контейнера в Пловдив и София, като след това ще последват и други големи градове в България.

Не се чудете, стари дрехи дарете!

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове