Не сме сами? Звуци в космоса плашат астронавти

Не сме сами? Звуци в космоса плашат астронавти - картинка 1

Астронавтите от Аполо 10 с много добре пазена тайна

7/ Екипажът на Apollo, който обикалял Луната около 2 месеца, преди да стъпи Нийл Армстронг, е споделил, че по време на полетите са чували една доста странна музика в ушите си, пише men.bg

Астронавтите били изненадани от звуците, които се носили в слушалките им, но не можели да бъдат сигурни дали наистина чуват музика или това е просто проблем от NASA. Първият документиран такъв случай е бил през 1969-та година, когато Apollo 10 е бил в лунна орбита. Събитието се случва, когато екипажът прелита тъмната страна на луната и няма никаква връзка със Земята в продължение на час. Мисията на Армстронг била документирана и до днес като пълен успех. В скорошни изследвания се показва, че NASA е успяла да направи няколко записа на звуците, които астронафтите чуват, докато са в космоса.

По време на тях, човек от екипажа споделя на свой колега, че чува леко подсвиркване и не е сигурен дали действието не се извършва от колега. Друг признава, че това е най-странната музика, която някога е чувал. Озвучаването идвало директно от радио модула на кораба и връзката продължила час. В един от всички записи се задава и друг въпрос "Дали да пазим това в тайна от NASA?".

Всичката документация от тези полети е била строго секретна до преди 8 години. Екип на Apollo 15 признава, че астронавтите от Apollo 10 били доста свикнали с музиката, която чували.  Теориите за извънземното озвучаване са:

1. Магнитно поле

2. Хващане на други радио вълни.

Единственият проблем е, че Луната няма никакви магнитни полета, както и липсва достатъчно атмосфера, за да може да се чуе звук. Произходът на звуците остава мистерия и до днес. Изчакайте още 8-10 години, когато NASA разкрие следващите чути звуци.

/30

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове