a_ok.png

Не вярвате, че извънземни са посещавали Земята? Ето ви доказателство!

Не вярвате, че извънземни са посещавали Земята? Ето ви доказателство! - картинка 1

Алуминиев предмет на възраст 250 000 години хвърля учените в недоумение

Идеята, че в древността планетата ни е посещавана от извънземни същества винаги е била интересна, макар и експлоатирана повече от киноиндустрията, отколкото от науката. И все пак човечеството твърдо вярва, че не сме сами във вселената и тази вяра датира от предисторически времена.

А може би това убеждение съвсем не е безпочвено?

Откритие, като описаното тук, може да разбие на пух и прах официалните теории са историята на Зеята и човечеството. Дали е възможно нашите предци да са разполагали със знания за изключително напреднала технология?

Този метален клин е бил открит в Румъния през 70-те години на миналия век, когато държавата е под комунистическо управление. Дълго време е пазен в тайна, за да стане достъпен за широката общественост едва днес.

Последните лабораторни тестове на предмета са направени в Лозана, Швейцария и те доказват, че

металния фрагмент се състои от 90% алуминий, а останалите 10% от него са съставени от 11 различни метала.

Британският The Sun съобщава, че находката е с приблизителна възраст от 250 000 години. Но наистина ли това откритие е категорично доказателство, че Земята е била посещавана от древни извънземни астронавти преди стотици хиляди години?

Истината е, че

алуминият няма как да бъде създаден от човешка ръка преди толкова много години, тъй като този метал е изолиран едва преди 200 години от датския физик Ханс Кристиан Оерстед.

Металният мистериозен артефакт е открит през 1973 година от строителни работници на обект около брега на река Муреш, в близост до град Аюд. Работниците останали изненадани, когато на около 10 метра под повърхността се натъкнали на три предмета, които изглеждали доста необичайно. Археолозите, които били доведени на място идентифицирали две от находките, които се оказали вкаменелости - най-вероятно кости от мамут.

Третата находка обаче доста изненадала учените, тъй като се оказало, че проучват парче от много лек и непознат метал.

За да потвърдят тази теория находките били изпратени за анализ в Клуж, Румъния. Експертите установили, че вкаменелостите са принадлежали на изчезнал род бозайник, който е умрял преди между 10 000 и 80 000 години.

Учените от Клуж потвърдили също, че третата находката е изработена от свръх лек метал и най-вероятно е направен с някаква технология заради разнородните изпъкнали части върху него.

Артефактът от Аюд е дълъг 20 см, с ширина 12,5 см и има дебелина от 7 см.

Според изследователите обектът, безспорно прилича на част, принадлежаща към една доста сложна механична система. Въпреки това, те все още не могат да конкретизират приложението и принадлежността на находката.

„Лабораторните тестове показват, че това е стар извънземен фрагмент, предвид субстанциите, които съдържа в себе си, няма как да е дело на земна технология“, твърди зам.-директорът на Асоциацията на румънските уфолози Георги Кохал.

Тази теория, обаче намира и свой противник, в лицето на местния историк Михай Витенбергер, който смята, че предметът е метален къс от германски самолет от Втората световна война. И по-конкретно според Витенбергер, предполагаемият извънземен артефакт е всъщност част от колесника на Месершмит ME 262.

Противниците на тази теория обаче убедително доказват, че

по времето на Втората световна не е съществувала технология за производство на толкова чист алуминий. А за сплави на 10 и повече метала изобщо и дума не може да става.

Загадките около металния артефакт все още не са разрешени. В момента той е изложен в историческия музей в Клуж Напока с табелка, която гласи: „Произходът все още е неизвестен“.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове