Неделно хокане, ала ГЕРБ

Неделно хокане, ала ГЕРБ - картинка 1

Когато Бойко говори, герберите ще мълчат

Вчера премиера Бойко Борисов събра на инструктаж по-голямата част от широкия партиен елит.

По думите му, срещата трябвало да бъде скромно съвещание, та затова Цветанов събрал само 4000 души в НДК.

Пореден опит за евтината политическата игра: доброто ченге Борсов, което искало всичко да остане вътрешно и лошото ченге – Цветанов, който спазил заръката на лидера и поканил в неделния ден всички медии в България.

Ясно е защо ги е събрал, за да им почете малко конско, или поне така да изглежда за пред камерите.

Нахока евродепутатите, нахока коалиционните партньори и като за капак скочи срещу Цецка Цачева и Менда Стоянова за това, че помогнали да се отделят 7 млн. лева за инвалидите, което определи като „чист популизъм“. Да извадиш тези пари, от държавен бюджет от няколко десетки милиарда, който и без това се преизпълнява, не е популизъм, а необходимост. Може би той трябва да си припомни, че именно заради подобни нагли коментари към слабите и нуждаещите се в обществото, беше изхвърлен от властта през 2013 г.

ГЕРБ държи много на своя имидж на некорумпирана партия, и събитията от началото на месеца, с арестуването на шефа на ДАИ – Цветелин Цветанов, който е бил назначен лично от транспортния министър Ивайло Московски, въобще не се вписват в тази концепция. Другият важен контрапункт, е че

поради вялата опозиция, партията като че ли е позаспала.

ГЕРБ вече не ражда политически кадри, а дори и тези които бяха звездите на политическата партия, започват вече да се изморяват от политическото танго на Борисов – „Две напред и една назад“. Кабинетът Борисов 2 може да се похвали със скучна стабилност, но не и с предвидимост.

Конкретния случай е само повод, но идеята е по-скоро Бойко Борисов да демонстрира пред обществото, че все още контролира собствената си партия.

Да тропне няколко пъти по масата, да каже като шеф „Нещата ще стават по моя начин“ и точка. За широкия апарат на ГЕРБ, обаче,

цялото това театрално творчество би трябвало да е поне малко обидно.

То е ясно, че той раздава постовете и определя правилата, но заплашването на едни от най-верните му хора с думите „само да ви докопам“ е малко прекалено. Борисов не трябва да забравя, че причината поради която, той не се е отмил в канала на българската политическа история, са кадрите.

Иначе всичко друго от шумното, „скромно“ събитие на ГЕРБ е типично по герберски.

Толкова много нелепици, че каквото и да подхванеш, все ще има поле за коментар.

Вероятно и на това се дължи тефлоновия имидж на Борисов. Ако трябваше медиите да правят скандал от всяко негово изказване, щяха да са им нужни поне 25 часа ефирно време. Затова и пропускаме повечето изцепки. Така, че

до следващия път, когато приказките му станат толкова нетърпими, че да няма как да не ги осъдим.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове