#НеФинансирамКрадци

#НеФинансирамКрадци - картинка 1

От утре, петък, започва кампания на гражданско неподчинение по случай скъпото билетче в София

Седмица след като столичните общински съветници приеха почти единодушно поскъпването на цената на билетчето за градският транспорт в София, обществено сдружение обяви в социалните мрежи, че започва кампания #НеФинансирамКрадци.

Началото на кампанията е в петък, като нейните участници ще бъдат разпознаваеми по притежаването на информационни материали на кампанията, съдържащи хаштаг #НеФинансирамКрадци, както и банкноти с номинал от 1,60 лв.

Акцията е с цел гражданско неподчинение срещу поскъпването на билетите в столицата. В отворено писмо до Центъра за градска мобилност, кмета и Общинският съвет, от "Движение Обществен натиск" пишат: "С решението за увеличаване на цената на картата за еднократно пътуване и талоните за многократно пътуване на преференциална цена, Вие поехте политическата отговорност за лишаването на хиляди граждани и гости на столицата от достъпен транспорт."

От движението поясняват, че неподчинението ще се изразява с пътуване с автобуси, тролеи, трамваи и влакове на Центъра за градска мобилност в София и провеждане на информационна кампания за пътниците в тях, като тези действия ще се извършват от лица без карти или билети, ще отказват да заплатят съответната глоба като акт на политическо несъгласие. Всяка една от акциите ще бъде заснета.

Протестът има и сборни пунктове - НДК, Руски паметник, Орлов мост и други ключови места.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове