Неспокойното ни бебче по време на колики

Неспокойното ни бебче по време на колики - картинка 1

Пробвайте тези изпитани методи и със сигурност няма да съжалявате, както и малкото ви човече

Не е известно какво точно причинява симптомите, свързани с коликите и раздразнителността при бебетата, а по тази причина няма и доказано ефикасен лек. Предвид това не може да се приложи обща за всички бебета стратегия за успокояването им.

1. Възможно е инстинктивно да тествате различни движения в опит да успокоите своето страдащо от колики или неспокойно бебе. Опитайте да поносите бебето в различни положения, за да определите кое му носи най-голямо облекчение: положено на рамо, сгушено в ръцете ви, полегнало надлъжно по корем върху предмишницата ви.

2. Опитайте да гушнете бебето си плътно към вас, като използвате пригоден за целта слинг. Люлеещ се стол също може да се окаже удачен — положете бебето на скут или на рамо.

3. Изведете бебето на разходка в количка или го повозете с автомобил в специалната седалка за кола.

4. Ритмичните звуци също може да подействат успокояващо на вашето бебе, защото те напомнят за звуците, които бебетата са чували в майчината утроба.

5. Сукането може да успокои коликите и раздразнителността — предложете на бебето биберон или залъгалка.

6. Топлата баня действа особено успокоително на някои бебета.

7. Нежното поглаждане на коремчето на бебето също помага за освобождаване на натрупалия се в него въздух и за успокояване на нервността.

8. Ако кърмите, добре би било да обмислите хранителния си режим. Определени храни могат да влошат коликите или раздразнителността на бебето. Сред тези, към които трябва да проявявате особено внимание, са: цитрусови плодове, лук, зеле, карфиол, пикантни храни, кофеин, боб, както и всички останали хранителни продукти, които причиняват задържането на въздух в стомаха.

9. Ярката светлина, многолюдността и внезапните шумове могат да задълбочат симптомите. Осигурете на бебето си спокойна обстановка.

Ако бебето ви плаче много и нищо не го успокоява, възможно е да започнете да си мислите, че собствените ви чувства му въздействат. Макар проучванията да сочат, че тревожността на родителите не причинява колики или нервност у бебетата, прекомерният стрес може да затрудни опитите ви да успокоите бебето и да попречи на общата почивка. Следователно е от изключително значение да се грижите за себе си и да си осигурите моменти на спокойствие.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове