Ние викнахме Христос, за да изроди бебето ни!

Ние викнахме Христос, за да изроди бебето ни! - картинка 1

За сектите, вярата и простотията на хората

Най-хубавото нещо, което може да се случи на човек, е да стане родител. Незаменимо е чувството и всеки един от нас би дал мило и драго, бебенцето да се роди здраво. Е, добре де, не всеки.

Отиваме в хисарското село Иван Вазово, от където са днешните ни герои. Запознайте се с Галя и Боян, които решават да изродят своето бебенце сами, в домашни условия. И то…умира.  Двамата умници разказват пред камерата на „Нова ТВ“, че не обичат болнични заведения и ходили на организирани курсове по раждане. След това обаче стана ясно, че семейството е член на руската секта „Анастасия“. Последователите на тази секта проповядват живот в родови екоселища, далеч от цивилизацията.

Тази секта може да се каже, че е изключително опасна, наред с „Църквата на Последния завет“ и „Свидетелите на Йехова“. Ще се учудите колко много такива организации има в България. Съществуват десетки секти, чиято цел е набиране на последователи и промиване на мозъци. И ако се върнем на нашите герои от село Иван Вазово, няма как да не се сетим, че се сектанти.

Само като ги чуеш колко спокойно говорят за мъртвото си бебе, веднага ще кажеш, че не са наред.

Вчера са изгубили първородно дете, а по физиономиите им не е изписана скръб, което е най-нормалното чувство, ако ти се случи такава трагедия. Просто майката не възприема загубата като нещо чак толкова страшно. Какво толкова, едно бебе… Както казва тя „аз все още съм бременна, докато Христос не ми прати следващо дете“. Защото Спасителят е трябвало да изроди бебето, него са повикали. Защо им е лекарска намеса, когато си имат Христос?

Даже не можем и да се пошегуваме с такъв „особен вид“ простотия, защото тя отнема човешки животи… Не обичала болничните заведения, твърди майката. Та кой ги обича, по дяволите.

Но, извинете ме, припомнете ми в кой век живеем, в 15-ти ли или в 21-ви?  Ако беше толкова лесно, щяхме всички да раждаме вкъщи, нали така?

При тази толкова напреднала медицина, да оставиш детето си да умре, заради някакви си вярвания, е направо престъпление.

И още нещо, което няма как да не споменем. Това за Христос и прочие, не е вяра в Бога. Защото нека си спомним какво пише в Библията, че „човешкият живот само Господ може да отнема“. В този случай родителите са тези, които са обрекли бебенцето си. То си е казано, родителството не е за всеки, особено за сектанти…  

И силно се надяваме прокуратурата, която е образувала досъдебно производство, да си свърши работата, защото, както казахме вече, това дело е равносилно на престъпление.

И, Богу, да се надяваме да има по-малко такива откачени родители!

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове