Николай Нанков напусна парламента, възможно е да стане зам.-министър

Николай Нанков напусна парламента, възможно е да стане зам.-министър - картинка 1

Парламентът гласува днес освобождаването на депутата от ГЕРБ Николай Нанков. Нанков, който доскоро беше регионален министър, но по искане на премиера Бойко Борисов подаде оставка в знак на поемане на отговорност след катастрофата в Своге, е посочил лични мотиви за желанието си да напусне Народното с…

Парламентът гласува днес освобождаването на депутата от ГЕРБ Николай Нанков. Нанков, който доскоро беше регионален министър, но по искане на премиера Бойко Борисов подаде оставка в знак на поемане на отговорност след катастрофата в Своге, е посочил лични мотиви за желанието си да напусне Народното събрание.

Нанков не присъства лично в пленарната зала. "За" подадената му оставка гласуваха 102 народни представители, БСП не участваха в гласуването. Оставката на Нанков подкрепиха депутатите от ГЕРБ, "Обединени патриоти", ДПС и "Воля".

Според неофициална информация доскорошният министър вероятно ще се върне в регионалното ведомство, но този път като зам.-министър. Като още не са ясни ресорите му.

По време на дискусиите около оставката му днес от БСП поискаха отговор дали тази информация е вярна. Те не оспориха личните и професионалните качества на доскорошния министър, но отбелязаха, че тогава няма как да се говори за поемане на отговорност. Драгомир Стойнев от левицата заяви, че това е "гавра с морала" и "брутално лицемерие". А Антон Кутев - че изобщо няма как да се говори за поемане на отговорност, като това е "отговорност в най-вулгарния мафиотски тип".

Никой от ГЕРБ не потвърди или отрече информацията по време на дебата, а Нанков не беше в пленарната зала, за да вземе отношение.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове