Николай Радулов: Шефовете на специалните служби трябва да бъдат подменени

Николай Радулов: Шефовете на специалните служби трябва да бъдат подменени - картинка 1

Промяната е започнала при служебния кабинет, но не трябва да се прибързва, смята депутатът от ИТН

Шефовете на специалните служби трябва да бъдат подменени, рокади трябва да има и в МВР, обяви депутатът от "Има такъв народ" и зам.-председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Николай Радулов пред БНТ. 

"Това не е лесна задача, тъй като не става дума еднократно да обявим, че уволняваме всички, които са на управленски позиции, и да ги заменим с други. Така ще допуснем грешки и ще докараме ситуацията до същото положение. Трябва внимателно да се прецени, сред ръководителите има кадърни хора, които имат умение да управляват", обясни Радулов.

От думите му се разбра, че вероятно ще има смени в ДАНС и Държавната агенция "Технически операции" (ДАТО), защото част от проблемите с незаконното подслушване са дошли от двете служби, но това ще стане постепенно.

"За да имаме работещи служби, те трябва да бъдат внимателно прегледани и да се направи ревизия. Години наред те тиражират само скандали, а реална дейност не произвеждат. Това, за което тези хора са назначени и ние искаме от тях, не се случва. Това става и в МВР, където от години нерегистрираната престъпност, която се отчита, е три пъти по-голяма", бе категоричен Николай Радулов. 

Според него кадровите решения са започнали по време на служебното правителство. 

"Бойко Рашков от гледна точка на едно почтено провеждане на изборите отстрани такива регионални директори, за които имаше съмнение, че вместо да се грижат избирателният процес да е редовен, до известна степен подпомагаха предното управление да спечели служебно изборите. Промяната е започнала, друг въпрос е кой колко бързо иска да стане тази промяна. И в МВР, и в специалните служби има достатъчно компетентни и интелигентни хора с хъс и желание да работят за страната. Въпросът е, че са лошо управлявани", посочи още Радулов.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

След изборте на 2 октомври 2022г. 48 НС ще успее ли да излъчи редовно правителство?

Да, но за няколко месеца само.

38.89%

Не.

33.33%

Да.

16.67%

Рано е да се каже.

5.56%

И следващият, 49-ти парлемент също няма да успее.

5.56%

Блогове