Нова агресия на пътя: Мъже преследват жена и сина й по "Цариградско шосе"

Нова агресия на пътя: Мъже преследват жена и сина й по "Цариградско шосе" - картинка 1

Телефон 112 спи! Полицията се мотае...

1/Майка и син станаха поредната жертва на агресията на пътя. Двамата преживели ужас на столичния булевард "Цариградско шосе" преди няколко дни, а опитите им да се свържат с полицията се оказали безуспешни. Борбата продължила и на следващия ден, когато жената опитала да потърси правата си, разказа тя пред bТВ.

Заради 10 секунди на зелен светофар

Истинският ужас Румяна Йовчева преживява, докато пътува със сина си, който е зад волана. Заради пресичащ пешеходец, колата им „закъснява” с 10 секунди на зелен светофар. Младежите в колата отзад не се задоволяват само с характерните за такава ситуация мигания с фаровете и клаксони, те започват гонка.

Започва преследване по „Цариградско шосе” от Горубляне до Алея Яворов. Миниванът спира пред колата им, от него излизат 4 млади момчета „във видимо превъзбудено състояние”, размахват юмруци. Отказват се от гонитбата чак в района на камера на КАТ.

Румяна разказа, че по време на преследването 3 пъти звъни на 112. Не получава никаква адекватна реакция, операторката дори си позволява да я нарече „треперещата госпожа”.

Ходене по мъките

На следващия ден започва ходенето по мъките. След като лесно подава заявление да бъде свален материал от камерите на КАТ, Румяна е пренасочвана първо към 4-то РПУ (по местоживеене), а след това към 7-мо и 8-мо РПУ. Служителите били подчертано неучтиви, дали й и погрешен адрес на едното от районните. След много загубени часове и обиколка на столицата, жалбата е подадена.

В ефир се включи шефът на СДВР Младен Маринов. Той съобщи, че агресивният водач е установен – 20-годишен младеж. Заедно с него се возел и 22-годишен, който междувременно бил арестуван по друго досъдебно производство.

Според Румяна Йовчева в минивана са се возели още две момичета.

Маринов заяви, че се събират данни за случилото се и е възможно да се стигне до наказания – както за малките джигити, така и за полицаите, които са проявили лошо отношение към Румяна. Шефът на СДВР обясни, че се извършва реорганизация, чиято цел е пуснатата в което и да е районно управление жалба да се разпределя по служебен ред там, където трябва да се разгледа.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове