Нова стенограма по делото за импийчмънт на Тръмп

Нова стенограма по делото за импийчмънт на Тръмп - картинка 1

Тръмп специално е поискал от украинския си колега Владимир Зеленски да спомене името на Клинтън, докато публично обяви разследването срещу Burisma и семейство Байдън

Нова стенограма бе публикувана от разследване по "украинската афера", довела до задействането от демократите на процедура по отстраняването от власт на президента Доналд Тръмп.

Този път показания дава заместник-помощникът на държавния секретар по европейските и евразийските въпроси Джордж Кент.

Според него, Тръмп специално е поискал от украинския си колега Владимир Зеленски да спомене името на Клинтън, докато публично обяви разследването срещу Burisma и семейство Байдън.

 

Припомняме, че първата стенограма бе публикувана по-рано тази седмица. Показанията бяха дадени от бившия посланик в Украйна Мари Йованович и бившия съветник на държавния секретар Майкъл Маккинли.

Междувременно, адвокатът на Тръмп Рудолф Джулиани коментира воденото разследване срещу клиента си като пореден "опит за преврат".

Повече от половината граждани на САЩ подкрепят идеята за иницииране на процедура по импийчмънт (отстраняване от власт) на американския президент Доналд Тръмп. Това става ясно от проучване на общественото мнение, поръчано от "Уолстрийт джърнъл" и NBC.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове