Новата Nokia 8 може да излъчва на живо едновременно с двете си камери (видео)

Новата Nokia 8 може да излъчва на живо едновременно с двете си камери (видео) - картинка 1

Финландската компания HMD Global Oy, която е новият дом на телефоните Nokia, представи Nokia 8 с три върхови технологии в света на Android базираните смартфони - двустранно видео и снимки, чиста версия на Android (Pure Android) и иновативен дизайн – монолитен алуминиев корпус.  Благодарение на сът…

Финландската компания HMD Global Oy, която е новият дом на телефоните Nokia, представи Nokia 8 с три върхови технологии в света на Android базираните смартфони - двустранно видео и снимки, чиста версия на Android (Pure Android) и иновативен дизайн – монолитен алуминиев корпус.  

Благодарение на сътрудничеството с ZEISS optics Nokia 8 представя първата в света Dual-Sight видео технология, която позволява двустранно живо излъчване, в реално време в социалните мрежи Facebook и YouTube. Dual-Sight едновременно отключва потенциала на предната и задната камера в разделен екран, и за снимки, и за видео. Това е първата в света технология за стрийминг на живо с едно докосване.

Nokia 8 е и първият смартфон с пространствено аудио OZO 360°. С OZO Audio Nokia 8 комбинира три микрофона, с които се улавя 360° пространствен съраунд. Комбинацията на 4K видеото с OZO Audio с използването на binaural кодек гарантира hi-fi репродукция на звука дори на устройства без OZO Audio.

Моделът е с изчистен дизайн, 4.6 милиметра тънък в края на панела и само 7.3 мм средна дебелина. Еднокорпусното тяло на Nokia 8 е изработено от единичен блок алуминий серия 6000.

Nokia 8 осигурява среда за по-натоварена и по-продължителна работа на мощния SnapdragonTM 835 Mobile Platform. Той сигурява 11 часа гледане на 4K видео с едно зареждане. Това се постига с медна охладителна шина, изолирана с графит, разположена по цялата дължина на корпуса, която позволява на генерираната температура от високопроизводителната система да се освобождава през цялата повърхност на корпуса. Nokia 8 се самоохлажда и в най-критичната ситуация. 

Nokia 8 е съвместим с Qualcomm® Quick ChargeTM 3.0, което означава, че ако се изчерпва батерията, може по-бързо да се върнете към снимачната дейност.

Смартфоните Nokia идват с чист Android, без ненужни приложения, които да понижават производителността на устройството. Операционната система е изчистена и сигурна версия на Android с ежемесечни ъпдейти за сигурност.

Nokia 8 ще бъде достъпен в 4 цвята: полирано синьо, полирано медно, закалено синьо и стомана на глобалния пазар на средна цена от €599.

 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове