Новият директор на БНР почна с рокадите: свали Великова от ефир, пенсионира шефа на "Хоризонт"

Новият директор на БНР почна с рокадите: свали Великова от ефир, пенсионира шефа на "Хоризонт" - картинка 1

"Ако някой критикува работата на журналистите в БНР, аз ще съм първият, който ще ги защити.", каза Светослав Костов

Новоизбраният директор на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов започна с рокадите. Днес от ефир е била свалена дългогодишната водеща и репортер в съдебния ресор Силвия Великова, пишат от Клуб Z. Директорът на програма "Хоризонт" Ивайло Савов пък излиза в пенсия. За второто БНР съобщи официално.

Великова е един от водещите на предаването "Преди всички" по "Хоризонт". В съдебния ресор е позната с острия си език и критиките към дейността на прокуратурата и съдебната система. Днес обаче й е било съобщено, че ресорът й се отнема, както и че вече няма да води ефир. 

 

Информацията за освобождаването на Великова от ресора й и от ефир вече е обект на коментари сред колегите й от другите медии. И те питат кой я отстрани.

"Силвия Великова е старши редактор. Нито е старши репортер, нито е старши водещ. Трябва да изпълнява задълженията си по трудова характеристика", обясни генералният директор на БНР Светослав Костов. 

Попитан дали е имало критики за работата й, той отговори:

"Ако някой критикува работата на журналистите в БНР, аз ще съм първият, който ще застане да ги защити." 

За промените в ръководството на програма "Хоризонт" беше известено в прессъобщение, в което се казва, че освобождаването на директора на програмата Ивайло Савов е станало с решение на Управителният свет на общественото радио. Той ще бъде пенсиониран, а временно постът му ще бъде зает от международния журналист Николай Кръстев. Той е дългогишен кадър на БНР, но до скоро водеше свое предване в телевизия "Блумбърг". Завърна се отново в общественото радио преди месец като главен редактор в програма "Хоризонт". 

„Време ми дойде. Случва се нещо естествено.“, лаконично коментира Ивайло Савов. 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове