Новите технологични иновации на Google

Новите технологични иновации на Google - картинка 1

Новите програми ще улеснят използването на Android и ще направят следващата стъпка

Преди няколко дни Гугъл използва събитието си I/0 Разработчик, за да разкрие цяла купчина от новите си продукти. Ето едно кратко резюме на всичко, което компанията представи:

Google Assistant/ Гугъл Асистент

По-добре късно отколкото никога. Това е новият чат базиран интелигентен асистент, на компанията. Търсачката настоява, че нейния асистент е по-умен от конкурентите, защото е изграден върху онлайн базата данни на Гугъл и обработва естествен език.

За да демонстрира способностите на Google Assistant, изпълнителният директор на компанията Сундар Пичай показа как да си намерим филм за гледане в Петък вечер, чрез компанията. В стандартния случай, вие трябва да извадите вашия телефон, да проучите филмите, да прочетете някое ревю, да намерите прожекция наблизо и да се опитате да запазите билет. С Google Assistant просто трябва да попитате кои филми се излъчват и да уточните, дали искате да заведете и вашите деца. Ако искате да заведете вашите деца, програмата ще ви предложи опции за семейства, като  ще ви попита дали искате да запази места.

Потребителите ще придобият достъп до Google Assistant, чрез Google Home и продуктите Allo.

Google Home

С този продукт Google ще се опита да се пребори с основния играч на пазара Amazon Echo. Home е портативен говорител, който потребителите могат да задействат чрез глас. Той може да отговаря на въпроси, да осигурява информация за времето, може да управлява умния дом, чрез устройството Google Nest и да пуска музика разбира се. Старши директорът в отдел продуктов мениджмънт на Google, Марио Кероз, обяви, че в бъдеще компанията ще се опита да развие продукта, така че да може да управлява и неща извън дома, като наемането на кола, поръчването на вечеря и др. Компанията издаде, че Google Home ще бъде пуснат в търговската мрежа, по-късно през годината.

Android N

Това е следващото поколение на Google в мобилните операционни системи. Компанията обикновено кръщава версиите на мобилния си софтуер на десерти. Например последната версия Android се казваше Marshmallow (Бонбон от бяла ружа), преди него Lollipop (Близалка) и KitKat (На името на шоколадовия бар). За тази версия, Android заявяват, че ще оставят хората сами да си отговорят на въпроса, какво означава N.

  • Vulkan – Чрез него, програмите могат да постигнат по-добра графика с по-ниски изчислителна сила, което позволява на разработчиците да набутат „Повече ефекти на фрейм, докато в същото време запазват високата разделителна способност.“
  • Криптиране базирано на файловете – Новата мобилна операционна система на Android, ще може да криптира информацията на ниво файлове, което според експертите на Google, ще предостави по добра защита на потребителите.
  • Автоматични ъпдейти – Устройствата, които използват новия Android ще се ъпдейтват автоматично, при поява на нова версия на софтуера. Системата, дори няма да ви уведомява, когато извършва тези промени във вашия телефон.
  • SafetyNet – Тази особеност използва способността на Google да анализира милиарди сигнали от програмите, за да предскаже злонамерено поведение. Ако някое приложение „прекрачи границата“ Google Play автоматично ще се задейства и ще го блокира или деинсталира, независимо от къде е свалено.
  • App Switcher – Google има функция за разглеждане и смяна на различни отворени програми, но тя често изглежда затрупана и тромава. При новата операционна система Google ще премахва по-старите приложение и ще добави бутон, който да веднага да затвори всички отворени приложения.
  • Multitasking – Google представи де нови функции, които позволяват на хората, по –голяма мултифункционалност на техните устройства. Разделянето на екрана, ще позволява на потребителя да използва две програми едновременно. Опцията картина в картината на Android TV, ще дава възможност на потребителите да гледат видео, в по-малък прозорец, докато вие изпълнявате друга функция на телевизора, като например да сваляте програма или да сърфирате в интернет.

Allo

Allo е новото чат приложение на Google,  приложение за изкуствен интелект Assistant. Програмата ще бъде свързана с телефонните номери на потребителите, така че те да могат да чатят със своите приятели, както биха го правили при изпращането на СМС. По време на разговорите, приложението на Google слуша по всяко време и е готово да реагира на всяка ваша команда.

Приложението Allo, което ще бъде достъпно за Android и iOS, в началото на това лято, ще може автоматично да прави резервации, да отговаря на запитвания за близки ресторанти, кино и прожекции. То ще може също да анализира текст и снимки, така че да съставя пренаписани персонализирани отговори в текстово съобщение. Google планира също така да добави допълнителни функции за сигурност, инструменти за редактиране на снимки и повече емоджита. Allo също притежава функцията „Шепот или вик“, която повишава или намалява размера на текста или иконата.

Duo

Това ще бъде поредното приложение на Google за видео чат. Партньор на Allo, Duo ще бъде проста програма за видео разговори с „end to end“ криптиране. Това, което прави Duo по-различен от другите програми за видео разговори е функцията „чук чук“, която предоставя възможност за предварителен видео преглед на човека, който ти се обажда.

Виртуална реалност

Преди две години Google представи Cardboard. Уред за олекотена виртуална реалност, направен изцяло от картон. Компанията сама е осъзнала ограничеността на това устройство, и сега представя ново самостоятелно устройство със собствен джойстик, който позволява на потребителите да използват своите ръце във виртуалната реалност.

Компанията представи и нова платформа за виртуална реалност наречена Daydream, която помага за определяне на спецификации, като сензори за по-добро улавяне на движенията н главата. Те намаляват лага между движението на главата на потребителя и картината, която той вижда пред себе си. Новата функция ще намали лага до под 20 милисекунди.

 

 

 

Android Wear

Това ще бъде новата софтуерна платформа на Google, която поне на първо време ще използва от умните часовници на компанията. Google иска да освободи часовника от обсега на смартфона. Google Wear ще разшири възможността за поддържане на самостоятелни програми, без достъп до wi-fi, Bluetooth или мобилни данни. Хората ще могат да правят обаждания директно от часовника.

Instant Apps

Google иска приложенията на Android да работят, точно както в мрежата. Тази функция е първата крачка на компанията в тази посока. Вместо да сваляте програмата, телефоните с Android ще могат селективно да свалят само кода, който е необходим, за да се разгледа определено видео или друг вид съдържание. Instant Apps работи, като позволява на разработчиците, да разрязват техните програми, на по-малки парчета, които Google Play прихваща и пуска на екрана.

Този ъпдейт ще бъде пуснат до края на есента и ще важи за всички софтуерни платформи на Android от 2012 г. насам.

The Cloud

Google инвестира масово в своята облачна платформа, за да може да се конкурира с Amazon I Microsoft. От сега нататък услугата на Google ще има компютърната визия на компанията, реч и преведените API. Това ще даде възможност на потребителите да получат достъп до специализирания хардуер, който Google използва.

 

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове