Няма признаци за експлозия на египетския самолет

Няма признаци за експлозия на египетския самолет - картинка 1

Египетският самолет е направил внезапни завъртания, преди да изчезне

Извършени в САЩ анализи на сателитни снимки не показват признаци за експлозия на борда на самолета на „Иджипт еър“, който се разби вчера по време на полет от Париж за Кайро. Това заявиха пред Ройтерс експерти от американски разузнавателни агенции, пожелали анонимност.

Източниците уточнили, че това заключение е резултат от предварителен анализ на сателитни снимки и изтъкнали, че САЩ не изключват никоя хипотеза за причината за катастрофата, включително механична повреда, тероризъм или преднамерени действия на пилота или екипажа.

Вчера египетската авиокомпания обяви, че отломки от изчезналия самолет „Еърбъс А-320“ са били открити край гръцкия остров Карпатос, предаде ТАСС.„Министерството на гражданската авиация на Египет току-що получи официално писмо от министерството на външните работи на Египет, че близо до гръцкия остров Карпатос са открити отломки от изчезналия самолет“, заяви „Иджипт еър“. Авиокомпанията добави, че семействата на пътниците вече са информирани за намерените отломки.

По-късно обаче тези информации бяха опровергани. Компанията се извини за неверните съобщения и увери, че издирването продължава

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Какво очаквате от българското председателство на Съвета на ЕС?

Управляващите ще използват повода да се хвалят.

56.52%

Българското кое?

26.09%

Опозицията ще използва повода да прояви активност.

8.70%

Ще "валят" медийни скандали - у нас и в чужбина.

8.70%

Бълагрия ще придобие сериозен авторитет на международната сцена.

0.00%

Блогове