Няма сделка между Брюксел и Лондон

Няма сделка между Брюксел и Лондон - картинка 1

Всички разногласия за реформи в ЕС остават в сила

1/Брюксел и Лондон не са успели да постигнат напредък в преговорите за реформиране на ЕС в първия кръг от разговори, които протичат в рамките на срещата на високо равнище.

Всички разногласия между страните остават в сила. Това е съобщил европейски източник в кулоарите на срещата на държавните и правителствените ръководители от ЕС в Брюксел, предаде агенция ТАСС.

От своя страна Доналд Туск заяви, че все пак са постигнали известен напредък,

но трябва да бъде свършена още много работа: „Сега аз ще проведа двустранни срещи с премиера на Великобритания Дейвид Камерън, с президента на Франция Франсоа Оланд, с премиера на Белгия Шарл Мишел", каза Доналд Туск.

Германският канцлер Ангела Меркел каза, че постигането на споразумение с Великобритания няма да бъде лесно за много страни, но воля за това има, съобщава Ройтерс.

Премиерът на Италия Матео Ренци каза, че след първия ден на срещата е по-малко оптимист за постигане на споразумение с Великобритания, отколкото когато е пристигнал в Брюксел.

Остават пет спорни точки, включително това за какъв период от време могат да бъдат ограничени социалните помощи за граждани на ЕС, работещи във Великобритания, заявиха дипломати, цитирани от ДПА.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове