Нямате пари? Откраднете си!

Нямате пари? Откраднете си! - картинка 1

Съвет по български...

Я, виж, банка… Дойде ми идея, хайде да я ограбим, какво ще кажеш? Представете си, че подобен е разговорът между двама или повече българи, живеещи в чужбина. И, почва да се мисли план, как точно да стане кражбата. Схемите почват. Единият ще влезе и ще се опита да забаломоса една от служителките, докато другият обезоръжи охраната, примерно. Ей, иновативни сме, когато става дума за кражби. Обаче днес излезе информация, че сме се изложили и са ни хванали. Ето, и самата новина;

Членовете на българска банда, извършила кражби в размер на над милион евро в Германия, няма да избегнат затвора: в сряда областният съд в град Детмолд постанови осемте граждани на балканската страна да изтърпят наказанието си от лишаване от свобода, съобщава регионалният вестник Die Lippische Landes-Zeitung, цитиран от "Фокус".

Главатарят на бандата получи присъда за четири и половина години престой в затвора. На всички останали са наложени наказания между девет месеца и две години и три месеца лишаване от свобода.

Бандата е оперирала в град Дортмунд в периода между 2014 г. и 2015 г., в рамките на който е извършила най-малко 87 кражби – предимно на метал и машини.

Е, добре, де, тук не става дума за обир на банка, но все пак, идентично е. Но, за да бъдем обективни, нека дадем още малко примери за обири от българи. През 2015 година група българи са извършили 80 обира в южната част на Франция. Те са се специализирали в кражбата на електрически кабели, метали, гориво, както и на инструменти за ремонтни дейности, например бормашини.

Връшаме се 2 години назад, през 2013, когато четирима българи бяха задържани в гръцкия град Орестиада, намиращ се в североизточната община Евро в Гърция, с голямо оборудване за обири в автомобилите си.

В колите на нашенците полицията открива и много отвертки, клещи, ножове, ключове и други разрушителни инструменти. Заедно с инструментите полицаите се натъкват и на две качулки за цялото лице, както и три ръкавици, седем мобилни телефона.

През 2010 двама българи, работещи за международна организирана престъпна група, бяха осъдени за обири на банкомати в град Пърт, Западна Австралия.

Абе, добри сме си в кражбата и това си е. Имаме си нюх за тия работи. Жалко е, че все ни хващат, това личи от примерите, които дадохме.Нормалните държави си имат нормална полиция и адекватна съдебна система.

Но, е хубаво, че въпреки всичко успяваме да откраднем. Все пак се учим от нашите политици, а те са доста добри в това, нали така?

Шегата настрана. Знаете ли, че навсякъде по света мислят българите за мошеници, лъжци и крадци. Заради ето такива българи, цялата нация е с лош имидж. Не можем да не споменем и просяците, които обикалят из Европа и изкарват хиляди пари от просия. Това сме ние в съзнанието и в очите на чужденците. Просяци, бедняци, обирджии, абе последната дупка на кавала.

Жалко, наистина е жалко…

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове