Обама нападна остро Тръмп

Обама нападна остро Тръмп - картинка 1
Снимка: ЕРА/ БГНЕС

"В политиката, както и в живота, невежеството не е добродетел. Не е хубаво да не знаеш за какво говориш."

Американският президент Барак Обама разкритикува популизма на милиардера Доналд Тръмп, който е фаворит на републиканците за номинация за надпреварата за Белия дом, съобщава "Франс прес", допълвайки, че това е станало по време на реч на церемония по дипломиране на студенти, без да спомене името му нито веднъж.  

В университета "Рътгърс" край Ню Йорк облеченият в черно-червена тога Обама призовал студентите да не съжаляват за хипотетичния американски златен век, защото "доброто старо време не е било толкова добро" заради расовата дискриминация, бедността и ограничената роля на жените в обществото.

"Светът е по-силно взаимносвързан от когато и да било. Издигането на стени няма да промени нищо", изтъкна президентът, намеквайки за предложението на Тръмп да се построи стена по границата с Мексико.

Според него никаква стена не можела да спре епидемиите от зика и ебола, нито да реши проблемите с конкурентността, свързани с глобализацията.
"Това няма да стимулира нашата икономика и няма да подобри нашата сигурност. Изолиране или хулене на мюсюлманите, предложения за различно отношение към тях по границите - това е в разрез не само с нашите ценности, но и с всичко, което сме ние", продължи Обама.

"Това е в разрез с факта, че нашият растеж, иновации и динамизъм винаги са били подхранвани от способността ни да привличаме най-добрите хора от четирите краища на планетата", допълни американският президент.

"В политиката, както и в живота, невежеството не е добродетел. Не е хубаво да не знаеш за какво говориш. Няма нищо общо с това да си честен или да казваш истината, или да се бориш с политическата коректност. Това просто е да не знаеш какво говориш", коментира Обама, намеквайки ясно за Доналд Тръмп, който тръби, че е политически некоректен кандидат.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове