Обичате ли да гледате?

Обичате ли да гледате? - картинка 1
Снимка: adifferentangle.co.uk

Не се притеснявайте, мнозина обичат, но малко си признават!

Редица сексуални фетиши, смятани за ненормални, всъщност са често срещани сред хората, сочи ново изследване, цитирано от „Индипендънт”.

Проучването е проведено в Канада и е взело за основа петото издание на „Диагностичния и статистически наръчник за умствени отклонения”, в който сексуалните интереси попадат в две категории – нормални и аномални. Изследователите са анкетирали 1040 граждани на Квебек. Задавани са им въпроси относно сексуалните им предпочитания, смятани за аномални в психиатричния наръчник.

От 8 типа фетиши, смятани за нередни, 4 се оказали нито рядко срещани, нито необичайни сред мъжете и жените

в Квебек. „Почти половината (45,6%) от анкетираните са заинтересувани от поне един тип сексуално поведение, което се смята за аномално, а 1/3 (33%) вече имат подобни изживявания”, заяви един от авторите на изследването професор Кричън Джойъл. „Фактите предполагат, че трябва да узнаем кои са нормалните сексуални практики, преди да залепим на обичайни сексуални интереси етикета "аномални".” От анкетираните,

35% са заинтересувани от воайорството, 26% от фетишизма, 26% от фротеризма* и 19% от мазохизма.

Установена е и връзка между интереса и практикуването на мазохизъм и по-голямата сексуална задоволеност. „Най-общо казано, мъжете са по-заинтересувани от такова поведение от жените. Това обаче не означава, че жените изобщо нямат такива интереси”, допълва Джойъл. „Има причини да вярваме, че резултатите от изследването в Квебек ще са много сходни с тези в Северна Америка и Европа.”

 

*Фротеризъм: сексуална девиация, при която сексуалното удовлетворение се постига чрез търкане на полови органи в непознати (например в обществения транспорт).

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове