/ОБНОВЕНА/ Два взрива на летището в Брюксел, жертви са 17 и десетки ранени

/ОБНОВЕНА/ Два взрива на летището в Брюксел, жертви са 17 и десетки ранени - картинка 1

Експлозии в зоната за проверка на багажа предизвикаха паника. Летището е евкуирано

5/Няколко души бяха ранени, а стотици са блокирани на летището в Брюксел, след като избухнаха 2 експлозии, съобщава "Дейли мейл".

 

Свидетели казват, че са "почувствали ударната вълна" на взрива, която се смята, че е станала в близост до гишето на  за регистрация American Airlaines в 8 ч (7 сутринта GMT).
Снимки показват взривените терминални прозорци. Инцидентът става след като белгийската столица е в състояние на повишена готовност след ареста на  Салах Абдеслам миналата седмица.
Белгийските медии твърдят, че това е отмъщение за ареста на Абдеслам.

Броят на загиналите в резултат на взривовете на летището в Брюксел е достигнал до 17 души, а десети са ранени. Това бе съобщено от работещите на място спасителни екипи.

„В момента има 17 загинали и няколко десетки ранени. Броят на хората, получили леки наранявания е труден за изчисляване. В залата за пристигащи, където са избухнали взривовете се е срутил окачения таван", заяви работещ на мястото на взрива пожарникар.

Били са чути изстрели и арабска реч преди двата взрива на летището в Брюксел, предаде ВВС., позовавайки се на белгийски медии.

Мнозина съобщават, че експлозиите са се случили пред гише на авиокомпания „Американ Еърлайнс“.
Белгийската полиция е открила на летището в Брюксел няколко колана със закачени взривове, предаде ТАСС , позовавайки се на белгийска телевизия, цитиран от Фокус.

По нейни данни „на летището в Брюксел полицията е открила три пояса на терористи-камикадзе, снабдени с експлозиви“.
Белгийските власти съобщиха, че взривовете са били терористичен акт. Предполага се, че са били осъществени от терористи-камикадзе.
/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове