ОБНОВЕНА! Почина Ваньо Танов!

ОБНОВЕНА! Почина Ваньо Танов! - картинка 1

Ваньо Танов е роден на 22 септември 1958 година в Монтана

1/Почина директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. По непотвърдена информация той е починал в линейка на път за болница. По първоначална информация 58-годишния началник на митниците се е почувствал зле рано тази сутрин.

Масиран инфаркт е причина за внезапната смърт на 58-годишния началник на Агенция „Митници“ тази сутрин, предполагат пред „24 часа“ негови близки.

Танов се е почувствал зле около 5:20 ч., близките му са се обадили на телефон 112 и е пристигнала линейка. Той обаче е починал на път за болницата. Никой от обърканите му близки не знае към коя болница е бил транспортира.

Танов завършва математическа гимназия и се дипломира през 1981 година като инженер във ВИММЕС (Русенския университет "Ангел Кънчев").

Започва като редови служител в Първо РПУ в Русе през 1985 г. и преминава през различни позиции в системата, за да оглави през 2005 г. Националната служба „Борба с организираната престъпност“.

На 6 август 2009 година Ваньо Танов пое ръководството на Агенция „Митници", като я оглавяваше при управлението на кабинета "Борисов" от 2009 до 2013 година, както и при служебното правителство на Марин Райков.

Специализирал е в Сикрет сървиз (Вашингтон) и Холандия, участва в международни експертни групи в страните от ЕС и Русия по проблемите на тероризма и корупцията.

Името му ще остане свързано със аферата "Ало, Ваньо" - един от най-сериозните скандали от времето на кабинета "Борисов 1". В края на 2010 г. Борисов прекрати с телефонно обаждане митническа проверка в склад на пивоварна, собственост на варненския бизнесмен Михаил Михов, обяснявайки на Танов, че е поел такъв ангажимент към Георги Първанов. Два месеца след като записи на разговорите между тях бяха разпространени чрез в. "Галерия", 47-годишният Михов беше намерен мъртъв в хотел в Правец, управляван от бащата на Валентин Златев - Васил. Година по-късно при странни обстоятелства почина и съпругата на Михаил Михов - Ева.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове