ОБНОВЕНА! Радан Кънев: Ако в ГЕРБ са недоволни от министрите в кабинета, могат да поискат вот на недоверие!

ОБНОВЕНА! Радан Кънев: Ако в ГЕРБ са недоволни от министрите в кабинета, могат да поискат вот на недоверие! - картинка 1

Петър Москов заяви, че готов да освободи поста

1/Ако ПГ на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, може да поиска вот на недоверие. Това каза лидерът на ПП Демократи за силна България (ДСБ) Радан Кънев, цитиран от агенция Фокус по повод искането на парламентарната група на ГЕРБ да бъдат изтеглени от властта всички представители на партията.

„Благодаря Ви за бързата реакция за този брифинг, предизвикана от истеричната пресконференция на ПП ГЕРБ. Интересен детайл е, че преди три седмици премиерът заяви, че очаква атака срещу себе си. Съмнявам се да е очаквал тази атака да дойде от неговата парламентарна група“, заяви Кънев.
ДСБ е в опозиция, защото ни омръзна да служим за параван на разпределението на облагите между ГЕРБ и ДПС.
Това каза лидерът на ПП Демократи за силна България (ДСБ) Радан Кънев по повод искането на парламентарната група на ГЕРБ да бъдат изтеглени от властта всички представители на партията.
Интересен детайл е, че преди три седмици премиерът заяви, че очаква атака срещу себе си.
Съмнявам се да е очаквал тази атака да дойде от неговата парламентарна група“, заяви Кънев. „Конфликтът между ПГ на ГЕРБ и премиерът Борисов, колкото и да е очевиден, не е наш проблем“, допълни той. По думите му, ако парламентарната група на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, може да поиска вот на недоверие. „Не се учудвам, че колегите от ГЕРБ разглеждат властта като начин на ползване на облаги. Именно за това ДСБ е в опозиция, защото ни омръзна да служим за параван на разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДПС. Чудя се докога част от колегите от РБ ще търпят това унизително положение и на каква цена“, запита Кънев.
„Тъй като не знаем причината за тази публична истерия,
мога само да предположа, че тя се дължи на заявеното намерение на ДСБ да поиска разследване на собствеността на „Булгартабак“ и публично свързаните с холдинга контрабандни канали в Турция и Близкия Изток“, коментира председателят на ДСБ. Той увери, че партията ще доведе тази политическа инициатива до край.
Малко преди това Министърът на здравеопазването Петър Москов заяви, че готов да освободи поста.

"Ако ми бъде поискана оставката, ще я дам", каза пред журналисти той. Москов посочи, че някои трудно-обясними позиции на Реформаторския блок или на ДСБ пречат на работата му като министър.
/29

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове