(ОБНОВЕНА) Тръмп vs. Круз

Ексцентричният кандидат иска битка

4/ Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп призова всички свои конкуренти, освен Тед Круз, да се оттеглят от надпреварата, предаде Офнюз.

Тед Круз също смята, че реалната битка при Републиканците е именно между него и Тръмп.

"Ще ми е приятно да се боря срещу Тед Круз едно в едно. Рубио имаше тежка вечер и лично смятам, че е време той да напусне надпреварата", сподели Тръмп на пресконференция в Луизина, цитиран от Би Би Си.

На първичните избори в събота Круз и Тръмп си поделиха броя победи - всеки спечели по два щата.

При Демократическата партия Бърни Сандърс също взе два щата, но Клинтън бе по-доволна с победата си във важния щат Луизиана.

Германският вицеканцлер Зигмар Габриел разкритикува водещия кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп като десен популист, чиито политически възгледи представляват заплаха за мира и просперитета, пише германският вестник Welt am Sonntag.

Коментарите на министъра на икономиката и лидер на социалдемократите – Габриел, са най-ясният знак досега, че управляващите политици в Европа са все по-разтревожени за изхода от президентските избори в САЩ.

Дали ще говорим за Доналд Тръмп, Марин льо Пен или Герт Вилдерс – всички те са десни популисти, които представляват заплаха не само за мира и социалното сближаване, но също така и за икономическото развитие“, каза Габриел.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове