Обучават децата в "Ислямска държава" по методите на Третия райх

Обучават децата в "Ислямска държава" по методите на Третия райх - картинка 1

От най-ранна детска възраст насърчавани да играят футбол с отрязани глави

7/ Повече от 31 000 бременни жени в момента са част от редиците на терористичната групировка Ислямска държава, отглеждайки следващото поколение бойци. Това сочат данните от нов доклад за децата в самообявилия се "халифат", пише fakti.bg.

Анализаторите от базираната в Лондон фондация "Куилиам" (Quilliam), антитерористичен аналитичен център, са разследвали начините, по които ИД набира деца и ги обучава за джихад.

В своя доклад, "Децата на Ислямска държава", направен с подкрепата на Организацията на обединените нации, те твърдят, че поне 50 деца от Великобритания растат с джихадистката пропаганда в "халифата".

Според анализаторите, сегашните бойци на ИД гледат на децата като на по-добри и по-смъртоносни единици от тях самите. За разлика от възрастните, които трябва да бъдат обучавани в радикални идеологии, децата са "празен лист", който може да бъде запълнен с идеи и екстремистки възгледи от самото раждане.

Една от техниките за възпитаване в бруталност включва насърчаването на децата да играят футбол с отрязани глави.

Според фондацията момчетата се обучават по строга учебна програма, включваща наизустяване на стихове от Корана и "джихадистко обучение", което включва стрелба, бойни изкуства и въоръжение. Момичетата, обаче, известни като "перлите на халифата", са забулени, скрити, затворени в дома и обучавани как да се грижат за мъжете.

В интервю за в. "Индипендънт" Никита Малик, старши изследовател в „Куилиам“, заявява: "Започнал е планиран процес по създаването на следващо поколение муджахидини ... следващото поколение борци". Фактът, че 31 000 жени вече са бременни "показва, че няма нищо случайно, а става дума за един дългосрочен план за подготовката на тези деца, които ще растат с тежка религиозна, богословска и национална индоктринация (предаване и налагане на фундаментални възгледи като системи от вярвания в религиозно отношение)", добавя тя.

Номан Бинотман, бивш джихадист, свързан с Ал Кайда, който сега е председател в "Куилиам" добави: "Това е една от най-тежките ситуации на земята. Децата са ключът към бъдещето. Индоктринирането им в Ислямска държава започва още при раждането и се засилва в училищата и тренировъчните лагери. Децата са обучавани в особено тълкуване на Шериата, безчувственост към насилието и биват обучавани на специфични умения, за да могат да станат отлични джихадисти".

Според доклада за децата на "халифата", от август 2015 г. до февруари 2016 г., има известни 254 случая на деца, използвани за пропаганда от ИД.

/30

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове