Очертаха гигантски паркоместа като 'резерве' за велоалея

Очертаха гигантски паркоместа като 'резерве' за велоалея - картинка 1

Зографски: Има три станции на метрото по Патриарха, какво още им трябва на живеещите в центъра, за да оставят колите

Гигантски паркоместа пазят място за нова велоалея в София. Те са обособени по бул. „Патриарх Евтимий“ между бул. „Витоша“ и ул. „Княз Борис“ временно, съобщи Столична община. 

Паркоместата са с по-голяма дължина, защото в тях е запазен габаритът за велоалея от бул. „Витоша“ до Петте кьошета, която ще се реализира догодина. Това е направено по изискване на Пътна полиция, за да се избегне оставането на нерегулиран участък от пътното платно (200 метра от бъдещата велоалея), в рамките на който може да възникне ПТП, уточняват от СО. По този начин при реализацията на велоалеята няма да е необходимо и премаркиране и нараняване на новоположената асфалтова настилка.

Преди ден настилката в този участък беше възстановена и с нея е въведена новата организация на движение, която предвижда велоалея от южната страна и възможност за обособяване на бус лента. 

Догодина велоалеята по бул. „Патриарх Евтимий“ ще бъде изпълнена в целия участък от бул. „Витоша“ до Петте кьошета и това ще даде свързаност между велоалеите на бул. „Витоша“ и бул. „Прага“, уточняват от С"Московска" 33. 

Поводът е недоволство в социалните мрежи от паркоместата с дължина, на която могат да паркират два автомобила един зад друг. Те се появиха след като бяха свалени огражденията за строежа на третия лъч на метрото при градинката "Св. Георги".

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове