Официално: Демократична България няма да подкрепи правителството на ИТН

Официално: Демократична България няма да подкрепи правителството на ИТН - картинка 1

Този състав на министерски съвет е най-слабият, излъчван в България, подчерта Христо Иванов

"Демократична България" не може да подкрепи предложението на "Има такъв народ" за състав на Министерски съвет, каза днес съпредседателят на организацията Христо Иванов. Той поясни, че това решение е взето единодушно от всички членуващи в обединението политически субекти.

Много ясно казахме, че няма да подкрепим каквото и да е правителство, а само такова на промяната, категоричен бе той. 

ози състав на Министерски съвет е най-слабият състав, който някога е излъчван в България. Най-доброто, което може да кажем за тези хора е, че ние не ги познаваме. А за някои и това не можем да кажем. Един от тях даде интервю и видяхте какво стана", подчерта Христо Иванов.

 

Като основен аргумент за липсата на подкрепа Христо Иванов посочи, че предложеното правителство не може да се нарече правителство на промяната. Той изрази и несъгласие с начина, по който се налага кабинета.

Иванов каза, че в декларацията на "Има такъв народ", която посочва приоритетите на правителството, няма ангажимент за смяна на главния прокурор Иван Гешев, реформа на съдебната система, смяна на шефа на антикорупционната комисия Сотир Цацаров и редица други приоритети, важни за "Демократична България".

Христо Иванов призова всички партии, извън ГЕРБ и ДПС, да не изгарят мостове помежду си, за да може да се реализира третият мандат за правителство, което да изкара няколко месеца. Това можело да стане с коректно политическо

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове