Официално: Тръмп е номиниран за кандидат-президент от Републиканската партия

Официално: Тръмп е номиниран за кандидат-президент от Републиканската партия - картинка 1

Майк Пенс остава негово вице

Без изненада днес, в първия ден на когреса на партията в Шарлът, Северна Каролина американският президент Доналд Тръмп официално беше номиниран от Републиканската партия като кандидат за преизбиране на президентските избори на 3 ноември, предадоха световните агенции.

Честта да издигне кандидатурата на Тръмп бе поверена на председателя на щатската организация на Републиканската партия в Северна Каролина Майкъл Уатли, след което представители на делегациите на американските щати и територии един по един обявяваха на глас за кого дават гласовете си техните делегати. 

 

Прагът от 1276 необходими делегатски гласа Тръмп преодоля след като решението си огласи щатът Невада. С неговото мнение делегатските гласове в актива на Тръмп станаха 1284. 

Гласуването не приключи с това - решенията си продължиха да обявяват по азбучен ред останалите щати и територии. Очаква се своето официално съгласие да приеме номинацията на партията Тръмп да огласи в четвъртък, 27 август, с тържествена реч на Южната морава на Белия дом. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове