Оха, само да ми паднат милионите...

Оха, само да ми паднат милионите... - картинка 1

Историята на една баба...готова да убие заради наследство

5/Пари, пари, пари…Мечтаем за тях всеки ден. Искаме да ги имаме в излишък. Ей, така, да си задоволяваме прищевките. Мания, която настига всеки човек, но понякога тя е опасна, и то много даже.

Вчера станахме свидетели на една случка, базирана на американски екшън сюжет.

Задържаха 66-годишна жена от пловдивско село, която планирала да убие брат си и цялото му семейство заради наследство. В края на февруари бабата е започнала да търси килъри, които да убият нейния 70-годишен брат и неговото семейство - съпругата му, дъщеря му и нейния мъж, както и двете им деца на 8 и 16 години.

Така, чуйте само какъв е бил мотивът. Наследство, оставено от баща й, което тя смятала, че е на стойност около 4,5 млн. долара и нямала дял. Негов наследник бил братът на 66-годишната жена и именно затова тя е планирала отвличането му и принуждаването му да подпише договор, с който прехвърля цялото наследство на нея.

След това той е трябвало да бъде убит със свръх доза инсулин, за да изглежда като нещастен случай.

След като се събрали достатъчно доказателства, че бабето търси активно килъри за нейните роднини, като такъв е бил внедрен полицай под прикритие и в момента на предаване на капарото, обвиняемата е била задържана, съобщиха медиите.

Така, не Ви ли се струва цялата тази ситуация като пореден епизод от серила „От местопрестъплението“?

Една жена, жадна за пари, се опитва да убие брат си и семейството му. Но, това е положението. Може би много сме се озлобили, когато стане дума за пари.

Българинът е толкова освирепял от безпаричието и беднотията, че когато му се отдаде шанс да наследи голяма сума, той е готов дори на убийство на брат, майка или сестра. Не знаем докъде ще я докараме, ако продължаваме така.

Проблемът, скъпи читателю, е в държавното управление, което толкова разграби държавицата ни, че вече се чудим от къде да откраднем и кого да убием, за да си набавим хляба за деня.

Но, замълчи сърце и тръгни в друга посока. Факт е, че парите развалят човека. Тази теза е доказана от живота. Свръхбогатите хора не са щастливи. Те не се психически стабилни и са по-склонни към самоубийство. Да, тук случая не е такъв, защото бабето не е успяло да „набара“ наследството. Но, просто го казваме и това.

Просто е страшно дори да си помислим накъде отива светът. За съжаление твърдението на наемните убийци: „Правя всичко за пари“ е в сила за българската действителност. Драмата е голяма, драги читателю. Парите са се превърнали в най-важната част от живота ни. И, ако ги нямаме, става лошо, а както видяхме и от случая и опасно. А, къде останаха ценностите като любов, разбирателство и семейство? Няма ги, изпариха се.

Но, знаете ли, без тях сме загубени, защото те са вечните и стойностни неща от живота.

Но, това са само мисли, драги читателю. Всеки си избира по кой път да тръгне. Но едно е сигурно само парите не правят човека щастлив.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове