Охранител загина мистериозно в бившия Партиен дом

Охранител загина мистериозно в бившия Партиен дом - картинка 1

Охраната на сградата се изпълнявала в нарушение на договор

25-годишният Даниел Тасев, охранител във фирмата "Дефанс консулт", е открит мъртъв в шахта в новата сграда на Народното събрание (бившия Партиен дом).

В петък следобед Тасев е тръгнал за нощна смяна в бившия Партиен дом. Оттогава близките му нямат контакт с него, пише OFFNews.bg.

След 12-часово издирване, към 22:30 ч. в събота намерихме телефона на прекия му ръководител, който не пожела да говори с нас, а неговата жена ни предаде, че момчето е намерено умряло в шахта на работното му място в парламента - имало участък в двора, в който се извършва ремонт, близка на загиналия Даниел Тасев.

Охраната на сградата на пл. "Княз Александър I", се е изпълнявала в нарушение на договора между парламента и фирмата изпълнител на обекта, пише изданието.

На 20 октомври 2016 година е сключен договор между Народното събрание и специално сформираното за целта обединение "НС ГРУП" ДЗЗД за строително-монтажни работи за изграждането на нова пленарна зала за парламента. В договора е записано, че за своя сметка изпълнителят трябва да осигури охраната на обекта. В текста е записано, че охраната трябва да бъде денонощна. По тази причина изпълнителят на строителството е наел охранителната фирма "Дефанс консулт" със собственик Филип Чипев

Пред bTV Филип Чипев твърди, че договорът му с изпълнителя на обекта бил за нощна охрана, което влиза в противоречие с изискванията на възложителите. Той пояснява, че смените на охранителите били от 7 вечерта до 7 сутринта. Това че постовете не се сдават от един охранител на друг било причина, по обясненията на му, никой да не е бил наясно с инцидента почти денонощие след него. 

По информация на bTV жена от охранителната фирма е разговаряла с роднините на Тасев и им е предложила пари - в знак на съпричастност.

"На нас ни се обадиха от Пето районно и ни казаха, че детето е паднало в шахта и е починало. И само това. Каква шахта, колко е дълбока, няма ли камери, кой може нещо да ти каже. Тя изказа съболезнования, с каквото иска да помогне, дори и парична сума, при което аз - да ви кажа - отказах. Аз просто искам да разберем истината", заяви Катя Еленкова, леля на загиналото момче.

Султанка Петрова, настоящ заместник-министър на труда и социалната политика и бивш депутат от Патриотичния фронт, преди няколко години е била съдружник в охранителната фирма "Дефанс консулт".

Пред bTV Султанка Петрова заяви, че сега в компанията на високо ниво работи съпругът й:

"Не е собственик мъжът ми на фирмата, той е управител. Той (Даниел Тасев - б.р.) е бил до 9:30 вечерта и е разговарял с охраната от НСО на портала на НС. Може би, когато се е прибирал към помещението, да се е случил този инцидент. Вече един Бог знае подхлъзнал ли се е, какво е станало... Това, което съм предложила като подкрепа, не е било по някакъв начин, за да подкупим или да направим нещо", твърди Султанка Петрова.

 
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове