Опашките за книгата за Тръмп като тези за Хари Потър

Опашките за книгата за Тръмп като тези за Хари Потър - картинка 1

Тръмп за новата книга: Лъжи, грешни тълкувания, измислени източници

Среднощното пускане в САЩ на предизвикалата остра полемика книга за Доналд Тръмп "Огън и ярост: Белият дом на Тръмп отвътре" предизвика струпването на опашки подобни на тези, съпровождали първите часове след зареждането на книжарниците с книгите за Хари Потър.

Десетки се наредиха на опашки пред книжарници във Вашингтон посред нощ и бяха заснети от екип на Би Би Си, а читатели, успели да влязат, споделиха, че очакват от книгата да им покаже, че Белият дом на практика не функционира. Очакват да получат доказателства за това, което остава скрито под повърхността. Някои чакащи сравниха опашките, на които са се редили за книгите за Хари Потър с тази, на която чакат сега.

Според книгата с автор Майкъл Улф (бивш коментатор на британския в. "Гардиън") Тръмп не очаквал да стане американски президент, а искал да използва кампанията като трамплин за кариера в телевизията или политиката. Той пише още, че Мелания Тръмп била ужасена от перспективата за победа на съпруга си. Когато в нощта след изборите станало ясно, че Тръмп всъщност печели пред Клинтън и отива в Белия дом, Мелания избухнала в сълзи и то не от радост.

Новата книга бе отречена от американския президент. Той заяви, че тя е "пълна с лъжи, погрешни тълкувания и източници, които не съществуват", предаде Ройтерс.

Директорът по комуникациите на първата дама отхвърли всички твърдения в книгата и каза, че трябвало да се продава на щанда за преоценена фантастика.

Улф описва първата година от престоя на Тръмп в Белия дом като постоянен хаос и интриги около един президент, осмиван от собствените си сътрудници, отбелязва Франс прес.

В коментар в Туитър Тръмп увери, че е забранил достъпа на автора на "измамната книга" Майкъл Улф до Белия дом. "Никога не съм говорил с (Улф) за книгата", подчерта президентът на САЩ.

"Вижте миналото на това момче и гледайте какво ще се случи с него и с Окаляния Стив", написа още Тръмп.

Книгата ще бъде публикувана още днес, а не във вторник, както бе предвидено първоначално, съобщиха по-рано нейният автор и издател, цитирани от Франс прес. В отговор адвокатите на Тръмп заплашили да блокират нейното публикуване.

"И ето. Вие можете да си купите (книгата и да я четете) утре. Благодаря, г-н президент", написа в Туитър авторът Майкъл Улф.

Според правни експерти всички евентуални съдебни искове на Тръмп срещу автора и издателя, както и срещу Стив Банън, почти сигурно са обречени на провал и може да доведат до още позорни разкрития, предаде Ройтерс.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове