Операции срещу ислямски екстремисти в Германия и Белгия

Полицията в Германия обискира домове, свързани с ислямска екстремистка организация

1/Германската полиция извърши обиски в няколко жилища, свързани с ислямска екстремистка група в град Бремен, предаде Асошиейтед прес, цитирана от Дарик.

Според ДПА акциите са били извършени след решение на местните власти да забранят организацията "Исламишер фьордерферайн Бремен".

Тя е смятана за наследник на забранена по-рано екстремистка организация, чиито членове са се сражавали за групировката "Ислямска държава" в Сирия.

Десет предполагаеми сподвижници на "Ислямска държава" (ДАЕШ) бяха задържани тази сутрин в Брюксел, съобщи местната прокуратура.

При претърсванията в няколко столични квартала са били иззети компютри и мобилни телефони, които са подложени на анализ. До края на деня предстои съдът да реши дали задържаните ще останат в ареста или ще бъдат освободени. Следствието се води от прокуратурата на Лиеж.

Уточнява се, че няма връзка с атентатите в Париж, а става дума за мрежа за набиране на терористи за ДАЕШ. Няколко души вече са били изпратени в Сирия благодарение на дейността на терористичната мрежа.

Преди дни местните медии съобщиха, че все още 120 белгийски джихадисти, заминали за Сирия и Ирак,

продължават да получават социални помощи в Белгия. Посочва се, че получените средства допълнително улесняват техните пътувания. Социалните служби заявиха, че не могат да прекъснат изплащането на помощите без решение на съда.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове