Орехите могат да забавят стареенето

Орехите могат да забавят стареенето - картинка 1

Тези ядки съдържат много калории и могат да доведат до наддаване на килограми

Първоначалните резултати от двугодишно изследване предполагат, че консумацията на орехи може да допринесе за забавянето на свързани с възрастта здравословни проблеми, без да води до натрупване на наднормено тегло, пише TechTimes.

Орехите, определяни от някои здравни експерти като супер храна,

са отличен източник на протеини, които регулират апетита, и фибри, които подпомагат храносмилането. Голяма част от специалистите смятат обаче, че тези ядки съдържат много калории и могат да доведат до наддаване на килограми.
Първоначалните открития на изследването, проведено от учени от САЩ и Испания, разкриват не само, че увеличаването на теглото е минимално, но и че редовната консумация на шепа орехи може да доведе до значително намаление на нивата на холестерол, особено сред хората на средна възраст.


В рамките на проучването се наблюдават 707 пациенти между 60 и 82 години,

които не страдат от неконтролиран диабет или високо кръвно налягане, алергия към орехи или затлъстяване. 260 участници са консумирали орехи редовно, а останалите са изпълнявали ролята на контролна група. След една година данните са показали, че както при хранещите се с орехи, така и при участниците от контролната група се наблюдава леко увеличение на теглото и промени в показатели като общ холестерол, триглицериди и липопротеини с висока плътност. Сравнението на информацията е показало, че доброволците, които са консумирали орехи са имали по-голямо намаление на нивата на холестерол.

Предишни изследвания вече са доказали,

че последователната консумация на орехи има няколко потенциални ползи за здравето, включително намаляване на риска от диабет 2 и сърдечни болести. Новото изследване е представено в рамките на конференция в Сан Диего, Калифорния, посветена на експерименталната биология.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове