Оргазмът помага при главоболие и предменструални оплаквания

Оргазмът помага при главоболие и предменструални оплаквания - картинка 1

Вече няма къде да избягате дами... :)

Когато нещо ни боли, обикновено отиваме на лекар, изписват ни лекарства и така до следващия път. Знаете ли обаче, че съществува универсален лек за някои от най-разпространените болежки и оплаквания? И това е...оргазмът.

Сексът не е просто забавен начин да прекарате нощта или да бъдете интимни с човека до себе си. Ползите от половия акт са простират от облекчаване на главоболието до това да помагат при спазмите, причинени от предменструалния синдром.

Причината за това са химичните вещества като допамин, ендофин и серотонин, които се отделят в организма ни по време на оргазъм. Тези вещества ни карат да се чувстваме щастливи и буквално загряват тялото ни, а в последствие ни се доспива. Веднъж попаднали в кръвообращението, те могат да предизвикат както удоволствие, така и имат ролята на обезболяващо.

  1. Главоболие

 

Следващият път, когато ви заболи глава, обърнете се към партньора си, а не към аптечката, съветват ни специалисти. Оргазмът може да облекчи мигренозните болки и всякакви главоболия, според проучване, проведено през 2013 г.

Позата, партньорът или времетраенето на сексуалния акт нямат значение, но е важно да се достигне до пълен и пълноценен оргазъм

  1. Предменструални оплаквания

 

Спазмите по време на периода преди менструацията са едни от най-неприятните симптоми, които жените изпитват всеки месец.

Преди оргазъм матката е спокойна, но в момента на кулминацията, притокът на кръв се увеличава, което помага за облекчаване на спазмите.

Контракциите на мускулите на матката по време на оргазъм, стимулират освобождаването на различни вещества в мозъка, които действат като естествено болкоуспокояващо.

За да облекчат оплакванията си, жените невинаги се нуждаят от партньор обаче. Според специалисти и мастурбацията помага за намаляване на спазмите и подобряване на другите симптоми като раздразнителност и промяна в настроенията.

 

  1. Хълцане

Продължителното хълцане може буквално да ни изтощи както физически, така и психически. Преди да изпиете 9 глътки вода на един дъх или да помолите някой да ви стресне...правете секс.

Неотдавнашно проучване, проведено сред над 2 хиляди души показва, че еякулацията при мъжете разрешава проблема с хълцането. Този метод действа и при жените, но условието да прекъснете продължителното и досадно хълцане, е да достигнете до пълен оргазъм.

Източник: puls.bg

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове