Осем са пострадалите след инцидента с дерайлиралия влак

Осем са пострадалите след инцидента с дерайлиралия влак - картинка 1

Скалната маса, стоварила се върху локомотива, е около 50 тона, съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура“

Осем човека са пострадали при инцидента на Кресненското дефиле, където вчера огромна скална маса се стовари върху локомотив.

Най-рано след 48 часа ще бъде възстановено движението по линията Петрич – Благоевград, съобщиха днес компетентните лица.

Хората във влака са продължили пътя си с автобус, съобщиха от областната управа на Благоевград.

„Към момента само трима човека са останали в болницата в Благоевград. Останалите хора, които бяха закарани с екипите на спешна помощ, след като бяха обработени, са освободени. Тримата човека за лечение са първо помощник-машинистът, който има комоцио, началник-влака има разкъсна рана и е в „Ортопедия” в благоевградската болница. Един от пътниците е отново с контузна рана на главата. Хората са добре, нямат особено тежки наранявания”, каза областният управител на града Бисер Михайлов.

Падналата върху локомотива скална маса ще бъде надробена и изнесена. Скалният къс е с тежест около 50 тона и е нанесъл щети основно на локомотива, но не и на релсите, посочиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

 

„Снощи до два часа екипите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ работеха по отстраняване на подвижния състав от линията. Разкачен е контактния проводник. Направена е мобилизация на тежка пътна механизация, която пътува из цялата страна. Осем часа правим проверка на абсолютно целия скален обкоз над линията – дали има опасност за допълнително срутвания и свличания”, коментира генералният директор на държавното предприятие Красимир Папукчийски.

Едва след като бъде установено дали има опасност от допълнителни срутвания, ще започне операцията по разчистване на трасето.

 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове