От какво зависи качеството на секса?

От какво зависи качеството на секса? - картинка 1

Вижте!

Убеждението за наличието на сексуална несъвместимост влияе лошо върху сексуалното удовлетворение, предупреждават изследователи от университета на канадския град Торонто. Според тях удоволствието, което човек получава от секса, пряко зависи от неговите възгледи.

Учените разкриха за два различни типа убеждения, свързани със секса. Първото е „вяра в развитието“, а второто е „вяра в съдбата“. Хората с първото убеждение са убедени, че трябва да се полагат усилия, за да може с течение на времето се съхрани сексуалното удовлетворение. Те смятат, че проблемите на сексуалния живот може да бъдат разрешени, ако се работи над тяХората от втората група са убедени, че съвместимостта между партньорите е ключов фактор за сексуалното удовлетворение, а отношенията, в които възникват проблеми, са обречени. Те смятат, че от качеството на секса може да се съди изобщо за качеството на отношенията.

Изследването на учените показа, че при хората, които вярват в развитието, равнището на сексуално удовлетворение е по-високо, отколкото при онези, които вярват в сексуалната съвместимост. Освен това първата група е имала по-тесни връзки с партньора и общото ниво на отношенията при нея се оказало по-високо.

 

DarikNews

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове