От къде на къде ще опрощаваме дълговете на религиозните организации?!

От къде на къде ще опрощаваме дълговете на религиозните организации?! - картинка 1

Каква национална сигурност, какви пет лева, ако службите не могат да ни опазят от "външно влияние"

Продължавам да не разбирам защо ние трябва да плащаме, за да може някакви религиозни организации да съществуват и да ни дърпат към Средновековието. От къде на къде ще опрощаваме дълговете им?

А ако утре мюфтийството реши да назначи не 600, а 60 000 имами, и за тях ли ще плащаме? А ако утре реша да не си плащам данъците, НАП ще ми ги опрости ли?

 

На всичкото отгоре, БПЦ се държи като терористична противоконституционна организация. Която оправдава насилието. И иска въвеждане на задължително религиозно образование в училище. Което противоречи на конституцията на РБ.

И не казва нищо за домашното насилие. По-скоро тихо казва, че каквото и да става в семейството, то си остава там и никой не трябва да се меси. Само за последния месец има два случая, когато родители са опитали да продадат децата си. И нищо. Но ако видят снимка на двама целуващи се младежи, веднага се кръстят възмутено. Гнусно, тъжно, ужасно лицемерие. Съсипващо обществото ни.

И трябва да им плащаме заплати. За да анатемосват Мадона. И трябва да им опрощаваме данъците. Без даже да им се иска отчет какви имоти имат и на какви пари ги дават под наем.

Не разбирам защо. Само ми прилича на онзи "изконен християнски обичай", осъденият на обесване сам да си купи въжето. Все му е останал някой лев...

И всичко се прави с довод за опазване на Националната сигурност. Каква сигурност, какви пет лева. Ако не може да се спре някакво "външно влияние", за какво са ни тайни служби? Хем за тях плащаме, хем плащаме откуп, защото не могат да спрат няколко ходжи от Саудитска арабия. Аман!

Няма пари образованието, няма пари за осигуряване спокойствието и сигурността на учителите, няма пари за модернизация на кабинети. Но има пари за религиозни дейности. Въпрос на приоритети.

Хубав ден!

#нитоденбезнатиск
#нитоденбезполитика
#нитоденбезобразование
#образованиетоеповажноотрелигията

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове