Откриха магическия печат на цар Соломон в дома на турски контрабандист

Откриха магическия печат на цар Соломон в дома на турски контрабандист - картинка 1

Полицията в Амасия иззе цяла колекция уникални предмети

Древната и невероятно ценна реликва е открита в Турция по време на полицейска акция срещу контрабандисти. Става дума за бронзов печат, който вероятно е принадлежал на самия цар Соломон. Легендарният артефакт, който е бил използват от третия еврейски цар, се смяташе за изгубен повече от 5 века, припомня esoreiter.ru.

Съобщава се, че представители на жандармерията в провинция Амася са направили обиск в къщата на крупен "черен археолог", който се занимавал с незаконни разкопки и продажби на исторически ценности. Освен древния бронзов печат, там били открити 5 книги със златни страници, златна статуетка на бик и 2 редки екземляра на Тора.

Уникалността на тези предмети ги прави буквално безценни. Всички те ще отидат в турски музеи. Ако се вярва на юдейските и мюсюлманските митове, цар Соломон пленил 72 легиона джинове с техните демони-повелители и ги заточил в този печат. Оттогава свръхестествените същества се подчинявали на управителя на израелското царство. С тяхна помощ Соломон побеждавал в битките, разговарял с животните, сдобивал се с тайни знания, предразполагал към себе си хората и правел много други неща, непостижими за обикновения човек

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове