Откриха магическия печат на цар Соломон в дома на турски контрабандист

Откриха магическия печат на цар Соломон в дома на турски контрабандист - картинка 1

Полицията в Амасия иззе цяла колекция уникални предмети

Древна и невероятно ценна реликва бе открита в Турция по време на полицейска акция срещу контрабандисти. Става дума за бронзов печат, който вероятно е принадлежал на самия цар Соломон. Легендарният артефакт, който е бил използват от третия еврейски цар, се смяташе за изгубен повече от 5 века, припомня esoreiter.ru.

Съобщава се, че представители на жандармерията в провинция Амася са направили обиск в къщата на крупен "черен археолог", който се занимавал с незаконни разкопки и продажби на исторически ценности. Освен древния бронзов печат, там били открити 5 книги със златни страници, златна статуетка на бик и 2 редки екземляра на Тора.

Уникалността на тези предмети ги прави буквално безценни. Всички те ще отидат в турски музеи. Ако се вярва на юдейските и мюсюлманските митове, цар Соломон пленил 72 легиона джинове с техните демони-повелители и ги заточил в този печат. Оттогава свръхестествените същества се подчинявали на управителя на израелското царство. С тяхна помощ Соломон побеждавал в битките, разговарял с животните, сдобивал се с тайни знания, предразполагал към себе си хората и правел много други неща, непостижими за обикновения човек

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Какво очаквате от българското председателство на Съвета на ЕС?

Управляващите ще използват повода да се хвалят.

56.52%

Българското кое?

26.09%

Опозицията ще използва повода да прояви активност.

8.70%

Ще "валят" медийни скандали - у нас и в чужбина.

8.70%

Бълагрия ще придобие сериозен авторитет на международната сцена.

0.00%

Блогове