Отложиха BREXIT до 31 октомври

Отложиха BREXIT до 31 октомври - картинка 1

Премиерът на Великобритания Тереза Мей прие предложението на ЕС за отлагане на Брекзит до 31 октомври 2019 г., съобщи в Twitter председателят на Европейския съвет Доналд Туск.По думите му, нейното съгласие означава допълнителни шест месеца, през които Обединеното кралство да намери възможно най-до…

Премиерът на Великобритания Тереза Мей прие предложението на ЕС за отлагане на Брекзит до 31 октомври 2019 г., съобщи в Twitter председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

По думите му, нейното съгласие означава допълнителни шест месеца, през които Обединеното кралство да намери възможно най-доброто решение, пише News.bg.

 

Според нея, страната може да напусне ЕС и по-рано, ако в парламента бъде постигнато съгласие по сделката.

"Зная, че у много хора има разочарование за това, че трябваше да поискам това отлагане", заяви Мей на пресконференция в Брюксел.

Тя поясни, че ако парламентът приеме споразумението за Брекзит до 31 май, Великобритания няма да участва в евроизборите.

По-рано Би Би Си съобщи, че лидерите на ЕС, които заседаваха в Брюксел, са се договорили да дадат на Великобритания отсрочка за Брекзит до 31 октомри.
Дипломатически източници, цитирани от "Ройтерс", заявиха,че ЕС ще преразгледа това отлагане през юни.

По-рано Дойче веле съобщи, че Франция се е обявила против позицията на повечето страни в ЕС за продължително отлагане на Брекзит.

Преди това британският парламент даде на Мей мандат да преговаря за отлагане до 30 юни. Туск от своя страна се обяви за по-продължителна отсрочка. Ангела Меркел изрази позиция, че Брекзит може да бъзе отложен до края на 2019 или началото на 2020 г.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове