/ОБНОВЕНА/ 34 жертви на заметресението в Япония

/ОБНОВЕНА/ 34 жертви на заметресението в Япония - картинка 1

Метеорологичната агенция на Япония издаде предупреждение за цунами

Ново силно земетресение е станало в японската префектура Кумамото. По данни на метеорологичната служба на страната, земетресението е с магнитуд 7,1, предаде ТАСС, цитирана от „Фокус“.

Ден, след като девет души загинаха, а най-малко 900 са ранени в Япония вследствие на силно земетресение, Япония отново усети мощта на природата.

В четвъртък десетки хиляди жители избягаха от домовете си. Местни медии разпространиха кадри на последствията като пропукани пътища и разрушени сгради, след като силният трус удари остров Кюшу.

На места са избухнали пожари. В префектура Кумамото бяха евакуирани над 23 000 души. Те бяха подслонени в училища и обществени сгради. Около 400 военни участваха в спасителната операция.

В цялата ужасяваща ситуация обаче се появи една добра новина. Бебе на 8 месеца бе извадено изпод развалините в град Кумамото след серията силни трусове в Япония.

Спасителите неволно са чули детски плач и по него са се ориентирали къде точно се е намирало бебчето.

Броят на жертвите от серията земетресения в Югоизточна Япония е достигнал до 34 души. Още около 100 хил. са били евакуирани, предаде РИА Новости.


В болница са били настаени около 2000 души. Без електричество са останали повече от 160 хил. домакинства.
Съобщава се, че над 70 хил. души от префектура Кумамото, където е било регистрирано последното земетресение са били евакуирани.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове