Пак километрична опашка от желаещи за море на ГКПП-Кулата

Пак километрична опашка от желаещи за море на ГКПП-Кулата - картинка 1

Българи и румънци висят с часове на пункта. Гърция затвори границите си за граждани на Сърбия

Километрична опашка от автомобили се образува към ГКПП-Кулата. Тя се формира още през нощта, съобщава бТВ, а причината е, че в Гърция може да се влиза с туристическа цел само през пункта „Кулата-Промахон“.

Според Нова тв опашката е 10 км.

 

Още снощи гръцките власти затвориха пункта „Маказа“. На опашката от автомобили има и много румънски туристи, допълва телевизията.

 

В 6 ч. сутринта пък влезе в сила тотална забрана за преминаването на сръбски граждани на територията на Гърция заради многото заразени с коронавирус. Така стотици леки коли и хора са блокирани на пътя.

По информация на гръцките власти само през съботния ден през ГКПП „Кулата“ са преминали 20 000 леки коли.

На ГКПП „Маказа“ пък няма движение. Гръцкото правителство още на 1 юли обяви, че ще затвори пункта за туристи, но не го направи. След това даде срок до 6 юли. Изненадващо обаче в неделя на обяд гръцките власти обявиха, че в 14 ч. затварят „Маказа“.

Това предизвика хаос сред шофьорите, които бяха тръгнали към гръцкото море. От българска страна не е имало предупреждение преди пункта, че вече има влязла такава забрана.

Единствените пътуващи, които се допускат през „Маказа“ до Гърция, са тези, които могат да покажат основателна причина, а не туризъм - като цел на пребиваването. Това са собственици на имоти и хора, които работят там на трудови договори.

През ГКПП „Илинден" и ГКПП „Капитан Петко Войвода" също се пропускат само сезонни работници и товарни автомобили.

Туристите пък, които се прибират към България, могат да влязат през всички гранични пунктове.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове